Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debitul Dunării va ajunge la 4.900 mc/s la finalul săptămânii viitoare

ro

16 Jan, 2022 11:52 1219 Marime text


Debitul Dunării la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş, va fi în scădere pe parcursul săptămânii viitoare, dar se va menţine peste media multianuală a lunii ianuarie, situată la 4.950 metri cubi/secundă (mc/s), exceptând sâmbătă, 22 ianuarie, ultima zi a intervalului de prognoză, când va ajunge la 4.900 mc/s.

În aval de Porţile de Fier debitele fluviului Dunărea vor fi în scădere, informează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Prognoza de medie durată pe râuri arată că, în intervalul 16 ianuarie, ora 7:00 - 22 ianuarie, ora 7:00, debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din zonele de deal şi câmpie din Muntenia, Moldova şi pe cele din Dobrogea unde vor fi în general staţionare.

Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente pe majoritatea râurilor, se vor menţine fără modificări importante în prima parte a intervalului pe râurile din vestul, sud-vestul şi sudul ţării şi vor fi în uşoară intensificare pe cele din nordul şi centrul ţării, iar în partea a doua a intervalului vor fi în intensificare şi extindere, predominând podurile de gheaţă pe râurile mici din Moldova. 

Sursa foto: unsplash.com/ Stefan Cosma
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii