Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De zeci de ani, centru de studiu pentru elevii constănţeni Istoria clădirii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“

ro

08 Jul, 2014 00:00 2272 Marime text
Construcţia imobilului care găzduieşte astăzi Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 11, s-a desfăşurat pe o perioadă de şapte ani. Lucrările au demarat în anul 1977, atunci când s-au pus bazele Şcolii nr. 42, destinaţia iniţială a imobilului, şi au fost executate de C.J. Constanţa - Serviciul GIGCL. În 1984, construcţia, proiectată de arhitectul Ion Panaitescu, a fost dată în folosinţă, devenind loc de studiu pentru sute de elevi constănţeni.
 
Suprafaţa utilă a imobilului este de 2.831 mp, spaţiu în care sunt găzduite 24 de săli de clasă, 98 de cabinete, o cancelarie, patru birouri, o bibliotecă şi un cabinet medical, dar şi o sala pentru orchestră şi una destinată concertelor, precum şi anexele.
De-a lungul anilor, clădirea a fost ferită de intemperiile naturii şi nu a necesitat lucrări majore de reparaţii, în afara celor obişnuite, de întreţinere. Potrivit reprezentanţilor Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“, nu există litigii revendicative asupra clădirii.
Imobilul nu este inclus pe lista clădirilor de patrimoniu, dar este, cu siguranţă, una dintre construcţiile reprezentative ale oraşului Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii