Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la fostul şef de cabinet al senatorului Mazăre „Update“ la blocul din zona Pescărie construit de Nitalexil (document)

ro

27 Jun, 2015 00:00 6117 Marime text
La intrarea în staţiunea Mamaia, zona Pescărie (bulevardul Mamaia nr. 306A, 306B), de câteva luni, se ridică un bloc S+P+5E, având ca beneficiar societatea Marco Chim SRL. Terenul aparţine însă societăţii Nitalexil SRL. Construcţia a început pe data de 24 ianuarie 2014. Acum, cele două firme asociate au ajuns la concluzia că cele cinci etaje sunt insuficiente, astfel că au solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa supraetajarea imobilului cu trei etaje şi extinderea cu console.

Terenuri alipite

Potrivit memoriului iniţial de prezentare a proiectului „Construire imobil S+P+5E - spaţiu comercial la parter şi birouri la etaj“, depus la APM Constanţa, se propunea construirea unui imobil S+P+5E cu destinaţia birouri şi spaţiu comercial la parter. Suprafaţa terenului pe care s-a ridicat până la acest moment construcţia este de 355 mp, aceasta fiind amplasată pe bulevardul Mamaia, zona Pescărie. Menţionăm că terenul pe care se realizează construcţia este proprietatea privata a SC Nitalexil SRL, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 607/21.03.2008 şi nr. 885/19.02.2008. Certificatul de Urbanism nr. 2397 a fost emis pe data de 19.08.2013 de Primăria Municipiului Constanţa.

„Update“ de trei nivele


Acum, asocierea Nitalexil - Marco Chim solicită eliberarea acordului de mediu pentru modificarea proiectului aprobat cu autorizaţia de construire nr. 99/23.01.2014, aflat în execuţie. Proiectului „Construire imobil P+5E spaţiu comercial la parter şi birouri la etaje“ i se aduce un „update“ prin supraetajare cu trei etaje şi extindere cu console. Practic, aşa cum se arată în proiect, regimul de înălţime va fi modificat de la P+5E la P+8E, parterul rămânând neschimbat. De asemenea, suprafaţa nivelului curent (etajul 5) se va majora prin extinderea în zona de consolă a balcoanelor. În memoriul depus la APM, se arată că Nitalexil, firma care deţine terenul, a dobândit cei 355 mp din alipirea a trei loturi de 57 mp, 78 mp şi 220 mp, conform actului de alipire nr. 1990 din 12 decembrie 2013. În vederea edificării imobilului propus de către investitor, Marco Chim SRL a încheiat o convenţie de asociere în participaţiune cu partenerul Nitalexil. Prin modificarea proiectului, suprafaţa desfăşurată va creşte de la 1.739 mp la 3.434,45 mp, iar Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT) creşte de la 4,9 la 9,7. Destinaţia terenului a fost confirmată şi prin Certificatul de Urbanism nr. 1266 din 22 aprilie 2015, emis de municipalitate.

Ce spune Registrul Comerţului 

Societatea Marco Chim SRL a fost înfiinţată în anul 1992, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, consultat la data de 25.06.2015. Asociat unic şi administrator al societăţii este Marius Stamate, născut în anul 1970, în municipiul Constanţa. Iniţial, societatea avea drept obiect de activitate „comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare“. Firma funcţionează în baza unui contract de comodat într-un sediu de pe strada Baba Novac nr. 106.

Marius Stamate mai administrează şi societăţile Vincomaris 98 SRL (radiată), Melbo Com SRL, Marcostar Construct Stil SA, Marco Management SRL şi Green Heat SRL (radiată). În calitate de asociat, mai apare şi în Green Heat SRL, Marco Management SRL, Marcostar Construct Stil SA, Melbo Com SRL, Vincomaris 98 SRL (radiată), Micos Intermed SRL (radiată), Pegas Tour SRL (în lichidare) şi Sea & Sun Business SRL.
 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 25.06.2015, societatea Nitalexil SRL are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu, Complex Sportiv Badea Cârţan. Înfiinţată în anul 2001, firma are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, fiind compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii firmei Nitalexil SRL sunt Seaside Estate Company SRL (70%), care deţine 14 părţi sociale, şi Radu Marin (30%), născut în anul 1947, în comuna Patru Fraţi, judeţul Ialomiţa, care deţine şase părţi sociale. Administratorul societăţii este Radu Marin. Nitalexil SRL desfăşoară „activităţi ale agenţiilor turistice“.
 
Cât priveşte societatea Seaside Estate Company SRL, aceasta a fost înfiinţată în anul 2006 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu, Complex Sportiv Badea Cârţan. Capitalul social subscris este de 35.200 de lei, integral vărsat, fiind compus din 100 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 352 de lei. Asociaţii societăţii sunt SC Nitalexil SRL, care deţine 34 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 34%, Gypsy Investments INC (cu sediul social în Liberia), care deţine 33 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 33%, şi Rectangle Transport Ltd (cu sediul social în Liberia), care deţine 33 de părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 33%. Mai exact, cele două firme, Nitalexil SRL şi Seaside Estate Company SRL, se contopesc în totalitate. Administratorul societăţii este Marius Cristian Coman, născut în anul 1976, în Bucureşti. Societatea desfăşoară „activităţi speciale de construcţii“. Până în iunie 2013, administratorul societăţii Seaside Estate Company SRL a fost Adrian Mânăstireanu, fostul director al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, un apropiat al lui Radu Mazăre.

Seaside Estate Company şi Nitalexil, asociaţi în Principal SN SRL

Seaside Estate Company şi Nitalexil deţin împreună Principal SN SRL, afacere administrată de Alexandru Florian Ilie, fostul şef de cabinet al lui Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanţei. Principal SN a fost înfiinţată în anul 2005 şi are sediul social tot în Complexul Sportiv Badea Cârţan. Capitalul social subscris este de 10.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 1.000 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. După cum am menţionat, asociaţii societăţii Principal SN SRL sunt Seaside Estate Company SRL şi Nitalexil SRL, ambii asociaţi deţinând câte 500 de părţi sociale. Administratorul societăţii este Florian Alexandru Ilie, fost şef de cabinet al senatorului Alexandru Mazăre. Activitatea principală a societăţii este legată de „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun“. Pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 264, în Complexul Sportiv Badea Cârţan, funcţionează şi societăţile Holland Development Group, Millenium Global Development SA, firme implicate în Dosarul Retrocedărilor în care este cercetat Radu Mazăre.
 
Nu mai puţin interesant, pe data de 5 noiembrie 2014, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul nr. 37484/212/2014 cu obiectul „pretenţii“, având ca părţi Primăria Constanţa (reclamant) şi Nitalexil SRL (pârât). În aceeaşi zi, a fost înregistrat şi dosarul nr. 37485/212/2014, cu obiectul „acţiune în răspundere contractuală - pretenţii“. Părţile dosarului sunt Municipiul Constanţa (reclamant) şi Seaside Estate Company SRL (pârât).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii