Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce a plecat Liliana Mincă de la ANPC și unde va lucra. Ce spune fostul său șef Horia Constantinescu (documente)

ro

30 Oct, 2019 00:00 6567 Marime text

În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 868/28.X.2019 a fost publicată decizia numărul 265 prin care Liliana Mincă a fost eliberată din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţiii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

Liliana Mincă a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, că a susținut examenul de promovare în funcția de director al Direcției de Analiză și Eficientizare a Cheltuielilor Publice din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, devenind astfel funcționar public.

Fostul șef al Lilianei Mincă, Horia Miron Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, a precizat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, că a luat cunoștință de schimbarea în funcție. „Îi urez succes doamnei Mincă în continuare”, a spus acesta.

Conform actului normativ la care facem referire eliberarea din funcţie s-a făcut „având în vedere cererea doamnei Liliana Mincă, înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 20/18.030/TG din 25 octombrie 2019, în temeiul art. 29 şi al art. 31 lit. a) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu completările ulterioare, precum şi al art.5 alin.1 din Hotărârea Guvernului nr.700/2012 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, cu modificările şi completările ulterioare". Decizia este semnată de primul ministru Vasilica-Viorica Dăncilă şi contrasemnată de secretarul general al Guvernului Toni Greblă. Până acum Liliana Mincă era, în statul de funcţiuni, al doilea om din ANPC, după Horia Miron Constantinescu. Liliana Mincă era încadrată pe acest post din aprilie 2017.
 

Cine este Liliana Mincă



În anul 1988 a absolvit Liceul de Chimie Industrială nr.5 Bucureşti, iar în 1998 Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori. Ulterior în anul 1998 a terminat Universitatea de Petrol și Gaze din Ploieşti, Facultatea de Ştiinţe Economice, iar în anul 2005 a obținut diploma de aboslvire a Colegiului Națonal de Apărare de pe lângă Ministerul Apărării Naționale. Și-a început cariera profesională în anul 1989, ca muncitor practicant la Ministerul Industriei Electrotehnice și Electronice, detașată fiind de la Întreprinderea „Steaua Roșie”. Ulterior a fost dactilograf la Ministerul Resurselor şi Industriei, tehnician la Ministerul Resurselor şi Industriei, referent la Ministerul Industriei, asistentă preşedinte şi secretară la compnaia Balli Grup PLC Londra, director executiv/director comercial la Fippi International SRL, administrator la Arcco Distribution Group. Între anii 2005 – 2006 este preşedinte cu rang de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, Agenţia Naţională de Control a Exporturilor; între anii 2006 – 2009 ocupă funcția de preşedinte al Consiliului de Administraţie/director general la Compania Naţională Loteria Română SA; în anul 2009 este preşedinte cu rang de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, Agenţia Naţională de Control a Exporturilor, iar între 2010 - 2011 - director general la Lerners Entertaining SRL. În anul 2010 devine consilierul ministrului la Ministerul Afacerilor Externe. De asemenea, între 2010 – 2012 este lector universitar la Universitatea Financiar-Bancară, Facultatea de Management, iar în perioada ianuarie 2011 – 2012 este mediator la Birou Mediator „Liliana Ghervasuc Mincă”. În perioda decembrie 2012 – decembrie 2016, Liliana Mincă este deputat în Parlamentul României, preşedinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi. Din martie 2017 a ocupat funcția de vicepreședinte la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
 

Ce avere are Liliana Mincă



Potrivit declarației de avere, completată în luna mai 2018, Liliana Mincă deține un apartament, în suprafață de 42,12 mp, dobândit în anul 1996; dar și un apartament, în suprafață de 25,33 mp, dobândit în anul 2013, ambele fiind situate în București. În declarația de avere apare și o casă de 608 mp, situată în Mangalia, fiind dobândită în anul 1995 de soțul Ion Mincă. De asemenea, Liliana Mincă mai are o colecție de bijuterii, în valoare de 10.000 de euro, și o colecție de tablouri, în valoare de 10.000 de euro. În anul fiscal 2017, Liliana Mincă a câștigat 59.130 de lei la ANPC, iar soțul său – 21.763 de la THR Marea Neagră unde este administrator. Din declarația de interese, completată în luna mai 2018,
aflăm că Liliana Mincă este președinte fondator al Fundației Șfetan Costan, și vicepreședinte (funcție onorifică) al Fundației Omenia.


În secțiunea Documente puteți consulta declarația de avere și cea de interese ale Lilianei Mincă.


Citește și:

Este oficial. Liliana Mincă a fost eliberată din funcţie. Decizia a fost semnată de Viorica Dăncilă

Foşti parlamentari de Constanţa, angajaţi de Guvern. Ce fac acum

Liliana Mincă, numită în funcţia de vicepreședinte al ANPC






 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii