Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Data de expirare, modificată din pix... la propriu! Ce au găsit comisarii de la Protecția Consumatorului la un magazin din Constanța

ro

02 Nov, 2022 16:23 2789 Marime text
În baza unei petiții înregistrate la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, a fost realizat un control la SC Varelybog Aliment SRL cu punct de lucru în municipiul Constanța.

Cu această ocazie, s-a constatat că aspectele sesizate, respectiv comercializarea iaurturilor cu data limită de consum modificată cu pixul, se confirmă.

Drept urmare, au fost aplicate 2 amenzi în valoare totală de 12.000 lei și 2 avertismente. Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman produsele alimentare neconforme și a fost dispusă închidere temporară a unității pe o durată de 5 luni.

La momentul controlului, s-a constatat diverse abateri de la legislația în vigoare, în domeniu:
  • existența la comercializare a unui număr de 15 bucăți produse alimentare, de tip iaurt și salam, care aveau modificată cu pixul data limită de consum/data durabilității minimale
  • comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum/data durabilității minimale depășită
  • comercializarea unor legume și fructe fără informații privind țara de origine
  • depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare
  • comercializarea în vrac a produselor alimentare ambalate în magazin și fără elemente de identificare și caracterizare.

Despre Varelybog Aliment SRL


Firma are un punct de lucru pe bulevardul Ferdinand, din centrul municipiului Constanța, conform datelor de la Registrul Comerțului. Societatea este înființată în anul 2019 și are sediul social pe bulevardul Mamaia nr. 85. Asociat unic și administrator este Vasile Coadă, iar activitatea principală a companiei este „Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun”, conform codului CAEN.

În anul 2021, firma a raportat 2 salariați, la o cifră de afaceri de 456.991 lei, cu un profit de 6.560 lei.

Conform confidas.ro, Vasile Coadă a mai înființat o firmă în anul 2022, care are ca activitatea construirea de imobile rezidențiale. Este vorba de Tehnic Util Construction SRL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii