Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:31 12 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum s-a soluționat contestația depusă de o firmă la o licitație organizată de Nuclearelectrica SA – CNE Cernavodă

ro

14 Apr, 2021 00:00 544 Marime text
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a soluționat contestația depusă la o licitație organizată de Societatea Națională Nuclearelectrica SA – Sucursala CNE Cernavodă
  • Paneal Company SRL este firma contestatoare
  • Obiectul licitației îl reprezintă furnizarea de servicii de întreținere spații verzi aferente platformei CNE Cernavodă și obiective exterioare
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia privind contestația la licitația organizată de Societatea Națională Nuclearelectrica SA – Sucursala CNE Cernavodă.
 
Prin decizia numărul 724/C9/590 din data de 09.04.2021 a fost soluționată contestația cu nr. 13015/16.03.2021, depusă de SC Paneal Company SRL, cu sediul în Cernavodă, str. Ovidiu, privind procedura simplificată, având ca obiect Servicii de întreținere spații verzi aferente platformei CNE Cernavodă și obiective exterioare, cod CPV 773100000-6 Amenajare și întreținere de spații verzi (Rev. 2), organizată de Societatea Națională Nuclearelectrica SA – Sucursala CNE Cernavodă, în calitate de entitate contractantă, cu sediul în Cernavodă, str. Medgidiei nr. 2, județul Constanța, contestatoarea a solicitat admiterea contestației și anularea raportului procedurii nr. 96/05.03.2021, respectiv a deciziei de stabilire câștigătoare a ofertei MT Greenpro SRL și declarare necâștigătoare a ofertei sale; anularea adresei nr. 389/05.03.2021 privind rezultatul procedurii, ca o consecință a anulării raportului procedurii și a deciziei de stabilire a ofertei câștigătoare; obligarea entității contractante la continuarea procedurii, prin reevaluarea ofertei depuse de societatea MT Greenpro SRL, de la etapa verificării admisibilității ofertelor și, ulterior, emiterea unui nou raport/rezultat al procedurii, conform prevederilor legale și în condițiile statuate în decizia care se va pronunța.
 

Decizia

 
CNSC a luat următoarea decizie: „În temeiul art. 26 alin. (2) și (5) din Legea nr. 101/2016 privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică, a contractelor sectoriale și a contractelor de concesiune de lucrări și concesiune de servicii, precum și pentru organizarea și funcționarea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, pentru considerentele evocate în motivarea prezentei, admite contestația formulată de SC Paneal Company SRL, în contradictoriu cu Societatea Națională Nuclearelectrica SA – Sucursala CNE Cernavodă, și anulează procesul-verbal nr. 134/18.02.2021, în partea ce privește oferta MT Greenpro SRL, raportul procedurii de atribuire nr. 96/05.03.2021, în partea ce privește ofertele admisibile, și comunicările privind rezultatul procedurii transmise operatorilor economici ale căror oferte au fost declarate admisibile.
 
Obligă entitatea contractantă la reevaluarea ofertei MT Greenpro SRL și stabilirea rezultatului procedurii, cu respectarea celor din motivare, a documentației de atribuire și a dispozițiilor legale aplicabile, în termen de 15 zile de la primirea deciziei. Rezultatul procedurii va fi comunicat operatorilor economici în termenul legal.
 
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți. Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016”.

PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Guvernul a adoptat proiectul de lege, privind Acordul cu SUA pentru Centrala de la Cernavodă

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii