Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum optimizați viteza de încărcare a unui magazin online WooCommerce

ro

09 Mar, 2022 10:41 1539 Marime text
 Sursa foto: pixabay.com
Cu totii stim ca una dintre cele mai neplacute situatii cand facem cumparaturi intr-un magazin clasic este sa asteptam la rand. Deoarece comertul electronic a devenit tot mai raspandit, experientele de cumparaturi online trebuie  sa indeplineasca anumite criterii pentru a mentine clientii implicati iar performanta si viteza website-ului sunt cruciale pentru experienta utilizatorului. Daca ati observat ca viteza magazinului dvs. online este lenta sunt sanse mari sa observe si clientii dvs. Vom discuta in acest articol despre cauzele principale ale website-urilor WooCommerce lente si cum puteti optimiza viteza de incarcare a unui magazin online WooCommerce.

De ce magazinul dvs. online WooCommerce este lent?

Motivele pentru care viteza unui magazin online WooCommerce este redusa includ pluginurile, tema, cod de slaba calitate si viteza de livrare a continutului.
Un numar semnificativ de interogari in baza de date (unele chiar duplicate) pot reduce considerabil performanta website-ului dvs. Ca sa facem o analogie, daca website-ul dvs. WooCommerce este o persoana care transporta produse alimentare la parterul unei cladiri, fiecare interogare suplimentara este cineva care va inmaneaza inca un pachet cu alimente la fiecare etaj. Website-ul dvs. WooCommerce devine putin mai lent de fiecare data cand este interogata baza de date. Dar iata ce puteti face in acest sens.


Cum cresteti viteza de incarcare a unui magazin online WooCommerce

1. Verificati plugin-urile

Calitatea conteaza mai mult decat cantitatea atunci cand vine vorba de pluginuri. Cu toate acestea,numarul de pluginuri folose este mai putin important daca acestea ruleaza rapid si  sunteti sigur de comportamentul lor in cadrul websitului dvs.
Exista pluginuri precum Query Monitor pe care le puteti utiliza pentru a identifica, analiza si depana erorile de interogare si PHP. Asigurati-va ca:
  • Monitorizati pluginurile cu ajutorul Query Monitor sau a altui program pentru a gasi cauza interogarilor duble sau lente. PHP X-Ray poate furniza informatii foarte utile daca providerul dvs. il ofera.
  • Reduceti interogarile lente utilizand Redis Object Caching.
  • Utilizati pluginuri care sunt complementare si nu creeaza conflicte. Verificati performantele acestora si monitorizati eventualele probleme.
  • Mentineti pluginurile actualizate. Eliminati orice plugin-uri pe care nu le utilizati.
  • Evitati pluginurile care efectueaza calluri AJAX nejustificat deoarece au tendinta de a lucra intens pe  baze de date. Aceste interogari pot adauga dela 500 ms la 1 secunda la durata  de procesare.

2. Verificati tema (template-ul)

Multe dintre temele disponibile nu functioneaza corect  pentru site-urile WooCommerce chiar daca arata foarte interesant. Codul din spatele acestora si compatibilitatea cu device-urile mobile sunt doi factori care contribuie la o performanta slaba a site-ului.
Daca utilizati o tema gratuita probabil ca nu veti obtine asistenta de la dezvoltatori. Daca contine cod de slaba calitate este posibil sa intampinati probleme de securitate care pot ducela  malware in paginile websitului sau redirectioneaza catre pagini care incearca obtinerea de informatii private de la utilizatori.
Daca utilizati o tema premium cu multe optiuni este posibil sa contina cod care nu este necesar sau care genereaza interogari lente - de exemplu interogari in baza de date pentru a afisa produse. Cu cat dureaza mai mult generarea continutului website-ului din baza de date, cu atat mai lent se incarca site-ul. Asigurati-va ca:
  • Faceti cercetari si verificati daca dezvoltatorul ofera asistenta. Cautati recenzii. Vedeti ce pareri au alti utilizatori despre experienta lor cu tema respectiva.
  • Alegeti teme care sunt optimizate, au putine plugin-uri instalate si nu contin foarte mult cod.
  • Stergeti temele neutilizate. Stocarea acestora poate cauza functionarea lenta a panoului de administrare si chiar probleme cu viteza site-ului.

3. Verificati elementele inutile din cod

Codul neoptimizat iroseste resursele serverului si va incetini site-ul dvs. Website-urile WooCommerce care genereaza interogari lente pot avea unele elemente inutile in codul lor. Cod voluminos inseamna ca este nevoie de mai mult timp pentru procesare; fiecare milisecunda se aduna iar in final se poate ajunge la cateva secunde in plus la incarcarea fiecarei pagini web. Asigurati-va ca:
  • Minimizati codul. Eliminati spatiile, liniile si caracterele suplimentare.
  • Utilizati Autoptimize pentru a optimiza si agrega codul si fisierele CSS si JavaScript.

4. Utilizati o retea pentru livrarea continutului (CDN)

Daca aveti deja o anumita vechime in domeniul Internetului si va amintiti zilele in care imaginile se incarcau linie cu linie, probabil ca apreciati viteza si accesibilitatea retelelor de livrare de continut (CDN - Content Delivery Network).
Redarea continutului dvs. rapid si fiabil pentru vizitatori este utila pentru siturile cu un target extins. Exista o serie de optiuni disponibile, inclusiv unele gratuite, dar este important sa alegeti una care sa corespunda cerintelor dvs. Alegeti o retea pentru livrarea continutului care:
  • Este localizata geografic aproape de clientii dvs.
  • Ofera asistenta 24/7.
  • Suporta SSL.
  • Poate suporta fisiere mici, precum si sarcini utile mai mari.

5. Alegeti gazduire optimizata WordPress /WooCommerce

Probabil ca ati ales constructi magazinului dvs. WooCommerce pentru usurinta, comoditatea si flexibilitatea acestuia. Cand toate acestea sunt compromise de viteza lenta a site-ului, clientii dvs. vor incepe sa caute produsele dorite in alta parte.
Deoarece furnizorul dvs. de gazduire web este cel mai important factor pentru viteza site-ului, luati in considerare un pachet specializat de gazduire web WooCommerce.

Ce este gazduirea WordPress/ WooCommerce?

Gazduirea WordPress este o forma de gazduire web optimizata pentru website-urile construite pe platforma WordPress / WooCommerce.
Websiturile construite pe platforma WordPress / WooCommerce au caracteristici (timp de incarcare, acccesibilite elemente, etc.) care pot fi influentate pozitiv sau negativ de platforma de gazduire. Prin utilizarea unui serviciu specializat de gazduire WordPress performantele acestui tip de websituri se imbunatatesc radical.
Cu un pachet de gazduire web optimizata pentru WordPress si WooCommerce oferit de un furnizor precum HostX obtineti:
  • Securitate si suport de inalta calitate
  • Staging & Website cloning (copie a site-ului pentru efectuarea modificarilor inainte de a le implementa pe site-ul live)
  • Intretinere gratuita website (la anumite pachete de gazduire web)
  • LiteSpeed WS + LSCache (performante in livrarea continutului dinamic sau static)
  • Business Email Lite inclus (cea mai avansata solutie de comunicare pentru profesionistii din orice domeniu)
  • Pentru unele abonamente ElasticSearch + Redis (cresterea performantelor cautarilor pe site-ul dvs. si al sistemului de caching)
  • Protecţie antimalware in timp real cu Imunify360 (solutie completa de securitate)
Si, cel mai important, veti obtine un site ultra-rapid, pentru ca toate acestea vor spori viteza de incarcare a oricarui magazin online WooCommerce.
Daca va intrebati ce diferente exista intre un pachet de gazduire WooCommerce/WordPress si unul standard, atunci trebuie sa stiti ca diferentele rezida in resursele alocate si performantele website-urilor.
Un pachet optimizat pentru WordPress este gazduit pe o platforma hardware si software diferita, cu performante mult superioare uneia standard. Procesoarele platformelor WordPress ruleaza la o frecventa cu cel putin 50% mai mare decat a pachetelor standard pe o platforma hardware de ultima generatie, generand performante de neegalat. In plus, pentru anumite pachete de gazduire WooCommerce, HostX ofera gratuit serviciul de intretinere a websitului.

Sursa foto: pixabay.com
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii