Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum o duce acum Power Marine SRL faţă de „boom“-ul din 2009

ro

25 Oct, 2019 00:00 2182 Marime text
Cu Asociaţia Club Sportiv Power Marine recent dizolvată de instanţă, la propria solicitare, firma constănţeană Power Marine pare să nu o ducă nici ea prea bine, în ultimii trei ani înregistrând un profit brut sub 1.200 de lei, faţă de suma de top din urmă cu aproape 10 ani, respectiv peste 160.000 de lei. Pe de altă parte, este de menţionat că acţionarul principal, Ionuţ Sorin Barbu a mers pe principiul de a nu îţi pune ouăle într-un singur coş, astfel că mai are câteva firme pe care să se bizuie pentru profit.

Înfiinţată în 2007, firma Power Marine a devenit celebră în peisajul constănţean, după ce şi-a asociat numele cu răsunătoare competiţii navale organizaze pe lacul Siutghiol şi organizate cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa. Numele Power Marine se leagă de Class 1 Romanian Grand Prix 2008 şi de Class One – Romanian Grand Prix 2009. De altfel, în cifrele firmei, anul 2009 reprezintă un adevărat boom, profitul brut fiind de 166.804 lei, potrivit www.vrajitorul.eu, iar cifra de afaceri fiind de 2.595.248 de lei, în timp ce numărul angajaţilor era 6.

Activităţi secundare: cazare şi pompe funebre


După aproape zece ani, lucrurile nu mai par aşa roz pentru firma reprezentată de Ionuţ Barbu: Registrul Comerţului, consultat pe 23.10.2019, arată un profit brut în 2018 în sumă de 777 de lei, angajaţi 0 şi o cifră de afaceri netă de 2.934 de lei. În 2017, profitul brut a fost 1.170 de lei, angajaţi 0 şi cifra de afaceri netă de 3.500 de lei. În 2016, profitul brut a fost 723 de lei, angajaţi 0 şi cifra de afaceri netă 2.500 de lei.
Sursa citată indică un capital social subscris al firmei în sumă de 2.114.200 de lei, valorea unei părţi sociale fiind de 100 de lei. Acţionarii Power Marine sunt Sorin Ionuţ Barbu, cu 99%, şi, respectiv, Gabriela Năstase, cu 1%. Rolul de administrator îi revine lui Sorin Ionuţ Barbu, numit în 2013 pentru o perioadă nelimitată. Domeniul principal de activitate îl reprezintă „servicii de reprezentare media“.
Printre cele 558 de activităţi secundare se numără şi cultivarea cerealelor, vânătoarea, exploatarea forestieră, extracţia cărbunelui şi a petrolului, fabricarea îngheţatei şi a berii, fabricarea de covoare şi mochete, tipărirea ziarelor, fabricarea cleiurilor, turnarea oţelului, fabricarea de mobilă, producţia gazelor, diferite tipuri de comerţ, servicii de mutare, servicii de cazare, restaurante, gestionarea monumentelor, activităţi de pompe funebre şi altele.
După cum arătam în ediţiile anterioare ale cotidianului, magistraţii Judecătoriei Constanţa au admis în această toamnă cererea de dizolvare a Asociaţiei Clubul Sportiv Power Marine, iar lichidatorul judiciar a fost numit Tomis IPURL.

Însă, aşa cum menţionam anterior, afacerea Power Marine nu reprezintă singurul business de care Ionuţ Barbu şi-a legat numele. Astfel, potrivit datelor oficiale, acesta figurează şi în Cymbiot Solutions SRL, înfiinţată în 2017 în Bucureşti, şi care a bifat un profit brut în 2018, cu doi angajaţi, de 645.379 de lei, potrivit vrajitorul.eu, din „comerţ cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice şi software-ului“. Numele lui Sorin Ionuţ Barbu se leagă şi de firmele: Canine Escort Security (radiată), Elite Center SRL (funcţiune), Follow Me (funcţiune), Ideea Construct & Media (radiată) şi Seaview Advertising (funcţiune).
La rândul său, asociata lui Ionuţ Barbu în Power Marine, Gabriela Năstase, şi-a legat şi ea numele şi de Decor Publicitate SRL (funcţiune) şi Elite Center SRL (funcţiune, asociată tot cu Ionuţ Barbu).

Citeşte şi:

Asociaţia Clubul Sportiv Power Marine, organizatorul „Class One - Romanian Grand Prix“, dizolvată
 

ONG-urile de la Curtea lui Mazăre capitulează
Asociaţia Clubul Sportiv Power Marine, organizatorul „Class One - Romanian Grand Prix“, îşi cere dizolvarea în instanţă

Învinuit în dosarul Realitatea Media
Ionuţ Barbu ajunge asociat majoritar în două firme, după retragerea soţiei

Adio, Class One Romanian Grand Prix!

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii