Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a destructurat Poliția o rețea infracțională specializată în contrabandă cu țigări (FOTO)

ro

03 Dec, 2023 10:32 670 Marime text
La data de 1 decembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară la persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă.

Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit că, în luna noiembrie 2023, persoanele cercetate (cetățeni români și ucraineni) ar fi constituit, în județul Suceava, un grup infracțional organizat, având drept scop introducerea ilegală în România a unor cantități de țigarete de proveniență extracomunitară.

Acestea ar fi fost transportate cu autovehicule, având locașuri special amenajate și depozitate, în imobile deținute de membrii grupului infracțional, de unde ar fi fost, ulterior, mutate temporar în alte locații, până la comercializarea către clienți din țară.

Astfel, la data de 1 decembrie a.c., bărbații au fost prinși în flagrant delict în timp ce ar fi deținut, în vederea comercializării, țigarete de contrabandă, de proveniență ucraineană, informează Poliția Română. 


În cursul aceleași zile, au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în județul Suceava, fiind descoperite și ridicate 787.280 de țigarete de proveniență extracomunitară, 4 autovehicule folosite în activitatea infracțională, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, au fost descoperite și alte bunuri fără documente de proveniență, ambalate în cutii de carton și recipiente din plastic, purtând mențiuni în limba ucraineană, care au fost predate Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava.

În urma audierilor efectuate la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, 3 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, iar o altă persoană a fost plasată sub control judiciar, pentru 60 de zile.

La data de 2 decembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă a celor 3 reținuți, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

La acțiune au participat polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție, mai punctează Poliția. 



Citește și:

OMG Mare NostrumCreștere alarmantă a deșeurilor pe plajele din România în 2023
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii