Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:44 07 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu cât vor creşte de fapt pensiile românilor

ro

23 Jan, 2021 11:46 939 Marime text
  • Membrii Cabinerului lui Florin Cîţu au decis cu cât vor creşte pensiile românilor.

Potrivit DC News, se pare că guvernanţi vor să mărească veniturile pensionarilor doar cu 3%.

Guvernul a decis ca pensiile românilor să crească cu doar 3%. Propunerea cu privire la mărirea cu 3% a pensiilor a intrat în linie dreaptă. De altfel, vineri dimineață, pensionarii i-au răspuns Ralucăi Turcan după ce ministrul Muncii le-a propus creşterea pensiilor cu 3%.

„Răspunsul pensionarilor pentru doamna ministru, la propunerea de majorare cu 3 la sută a pensiilor, este să păstreze banii pentru dumneaei. Poate mai face un alt minister. Sunt deja două posturi de vicepremier, poate e nevoie şi de al treilea. Mai mare bătaie de joc nu există! Dacă la inflaţia asta nu au putut să aplice legea… bine că sunt bani pentru alte probleme, pentru noi pensionarii nu se găsesc niciodată bani. Toată ţara e nemulţumită!

Problema e clară! Am crezut că vor gândi că după o viaţă muncită, merită şi pensionarii să trăiască decent. Puteau să indexeze pensiile mici cu o sumă fixă! Toţi trebuie să trăiască!”, a declarat Silvia Petre, preşedinta Asociaţiei de Pensionari din Timiş, vineri dimineață.


Raluca Turcan afirma săptămâna trecută că şi-a propus ca în mandatul său „să scoată subiectul pensiilor din logica politică şi politicianistă”. Întrebată dacă vor creşte pensiile în cursul acestui an, Turcan spune că pensiile vor fi indexate „cel puţin cu rata inflaţiei, cum este şi firesc, de altfel”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii