Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crăciun pentru toţi copiii Anul acesta, Moş Crăciun îi învaţă pe copiii din Ciocârlia şi Corbu să se bucure (galerie foto)

ro

10 Dec, 2014 00:00 1821 Marime text
Urările de genul „de Crăciun, să fim cu toţii mai buni!“ nu au nicio valoare dacă rămân doar nişte cuvinte redate între ghilimele. Fapt pentru care mai mulţi constănţeni cu inimi fără uşi au decis să ofere unor copii nevoiaşi din judeţul Constanţa şansa unei întâlniri de neuitat cu Moş Crăciun. Este vorba despre voluntari care intenţionează ca, prin gestul lor, să (re)aducă zâmbetul pe chipul unor copii ai căror părinţi sunt lipsiţi de posibilităţi materiale, ei nepermiţându-şi să le facă micuţilor un cadou şi, astfel, să-i bucure.
 
„Crăciun pentru toţi copiii“ este numele unei iniţiative prin care mai mulţi constănţeni vor să le ofere unor copii nevoiaşi şansa unei întâlniri cu Moş Crăciun. Cum? Prin strângerea a cât mai multor jucării, dulciuri şi hăinuţe de la constănţenii cărora ele le prisosesc şi prin dăruirea acestora celor care au cu adevărat nevoie. „Crăciun pentru toţi copiii“ este o acţiune demarată la iniţiativa Luminiţei Barton, din comuna Corbu. Potrivit spuselor lui Ionuţ Alexandru, actor al Teatrului de Stat Constanţa, implicat în acest eveniment, campania a ajuns la cea de-a doua ediţie şi, spre deosebire de anul trecut, în 2014 ea nu se mai derulează doar în Corbu, ci şi în comuna Ciocârlia. De altfel, Moş Crăciun a poposit deja în Ciocârlia, pe data de 5 decembrie, atunci când s-a întâlnit cu 37 de copii. Aceştia au primit cadouri constând în jucării, dulciuri şi rechizite. Gestul nu ar fi fost posibil fără implicarea copiilor din Grupa Prichindeii de la Grădiniţa cu orar normal nr. 51 din Constanţa, coordonaţi de educatoarea Ozana Cozma. Micuţii au renunţat la o parte din jucăriile lor şi le-au donat copiilor din Ciocârlia, pentru a-i bucura în pragul sărbătorilor de iarnă.
Potrivit spuselor lui Ionuţ Alexandru, de donat, donează atât oameni cu venituri reduse, cât şi cei din clasa de mijloc.

„Pentru ei, îmi doresc nu doar cadouri, ci şi şansa la o viaţă mai bună“

Acţiunea se va repeta pe data de 21 decembrie, atunci când Moş Crăciun îşi va da întâlnire, de la ora 12.00, la Căminul Cultural din comuna Corbu, cu 47 de copii nevoiaşi. Tot atunci, câteva zeci de familii vor primi, din partea celor care susţin evenimentul „Crăciun pentru toţi copiii“, o masă caldă.
Trebuie menţionat că întregul eveniment este surprins în fotografii şi materiale video de către unul dintre spiriduşii lui Moş Crăciun, şi anume Marian Avramescu. De asemenea, actorul Ionuţ Alexandru este ajutorul lui Moş Crăciun, fapt pentru care el poate fi deranjat telefonic în intervalul orar 8.00 - 22-00, la numărul 0723.614.140. Dacă nu poate răspunde, va reveni el cu telefon, pentru a afla cine sunt oamenii buni care vor să doneze copiilor din Corbu, astfel încât şi ei să aibă parte de un Crăciun mai bun. Ce se doreşte cu acest eveniment? „Eu îmi doresc ca oamenii să renunţe la lucrurile pe care nu le mai folosesc, de care nu au realmente nevoie, pentru a face o bucurie unor copii, de sărbători. Îmi doresc ca proiectul acesta să crească, iar Moş Crăciun să le aducă nu numai daruri, ci şi şansa la o educaţie solidă, la o viaţă mai bună. Îmi doresc, mai exact, să ne oprim pentru o clipă din preocupările noastre cotidiene, din fuga asta nebună a societăţii actuale, pentru a oferi celor de lângă noi lucrurile de care au nevoie“, explică Ionuţ Alexandru.
„Crăciun pentru toţi copiii“ are şi o pagină de Facebook, de unde cei interesaţi pot afla mai multe detalii. De altfel, Moş Crăciun a avut grijă să-şi mediatizeze venirea peste tot în mediul online, la radio şi TV.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii