Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:03 30 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus Instituția Prefectului - Județul Constanța, precizări privind cifrele raportate de DSP

ro

26 Oct, 2020 19:56 1358 Marime text

 
  • Instituția Prefectului - Județul Constanța face precizări privind cifrele raportate de DSP Constanța, despre situația COVID-19:
 

„Referitor la anumite informații apărute în spațiul public, în care se speculează faptul că autoritățile raporteaza cifre greșite despre situația COVID-19, la nivelul județului Constanța, venim cu următoarele precizări:

La nivelul județului Constanța, toate rezultatele testelor efectuate se centralizează de către DSP Constanța, ele fiind determinate și contorizate corect. În baza rezultatelor, se dispun măsurile prevăzute de cadrul legislativ, respectiv realizarea anchetelor epidemiologice,  stabilirea ratei de incidență, etc.

Numărul de persoane confirmate pozitiv a fost raportat corect de către DSP Constanța, în conformitate cu atribuțiile care revin acestei instituții.

La solicitarea Ministerului Sănătății, DSP Constanța a comunicat faptul că, la nivelul județului Constanța, a existat o neconcordanță la nivelul informărilor de presă (și nu a raportărilor), care au la bază DOAR situația realizată de către ISU „Dobrogea” Constanța, raport făcut pentru a veni în sprijinul comunicării.

ISU „Dobrogea” are DOAR numărul testelor efectuate în unitățile spitalicești de stat (fapt subliniat în comunicatele de presă trimise până pe data de 22 octombrie a.c.), dar la nivelul județului Constanța se efectuează teste RT-PCR și la nivelul unităților private. Din cauza faptului că aceste clinici private, care efectuează teste RT- PCR, nu introduc raportările în sistemul creat exclusiv pentru unitățile spitalicești de stat, acestea nu pot fi preluate de către ISU „Dobrogea” Constanța.

De asemenea, menționăm faptul că rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, în baza căreia se impun noi restricții, punctual, nu a fost afectată în nicio zi. Rata de incidență se calculează în funcție de numărul populației și numărul cazurilor pozitive din ultimele două săptămâni, aceste două elemente neavând nicio legătură cu numărul de teste efectuate. Totodată, subliniem că, orice test pozitiv, indiferent că a fost făcut la spitalele publice, centre private, ori la DSP Constanța, este raportat oficial și introdus în baza de date.”


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii