Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii dispăruți ai României! Cine este din Dobrogea (GALERIE FOTO)

ro

14 Jun, 2023 00:00 2119 Marime text
  • Fiecare copil dispărut, indiferent cât timp a trecut de la dispariție, rămâne o rană deschisă a familiei până la revenirea sa, în siguranță, acasă. Pentru fiecare părinte ce își caută copilul, o secundă echivalează cu un an, iar timpul are altă măsură și doare, prin curgerea sa.
  • În cursul anului 2022, Poliția Română a început transmiterea mesajelor RO-ALERT în cazul copiilor dați dispăruți.
  • În prezent, în Secțiunea „Copii dispăruți“ de pe site-ul Poliției Române se află patru copii dobrogeni, fiind vorba despre un băiat din Constanța dispărut de la o fermă din Slava Rusă și despre trei fete din județul Tulcea.
În cursul anului 2022, Poliția Română a început transmiterea mesajelor RO-ALERT în cazul copiilor dați dispăruți.
 
Cazurile în care se transmit aceste mesaje sunt stabilite de oamenii legii, fiind difuzate acolo unde situația o impune.
 
La Constanța, au fost transmise două mesaje RO-ALERT în 2022 pentru copii dispăruți, primul datând din 18 iulie și cel de-al doilea, din 22 octombrie.
 
În ambele situații, pe site-ul oficial al Poliției Române a fost creată câte o intrare specială pentru fiecare dintre cei doi copii, în Secțiunea „Copii dispăruți“, cu datele acestora și când au fost văzuți ultima oară.
 
Din fericire, copiii au fost găsiți de polițiști și nu au fost victima niciunei infracțiuni, iar informațiile afișate pe site-ul Poliției Române au fost șterse.
 
Totuți, există și cazuri mai puțin fericite, în care informațiile și intrările dedicate fiecărui copil dispărut nu sunt șterse, pentru că minorii nu sunt găsiți (încă).

 

Un băiat din Constanța și trei fete din Tulcea
 
În prezent, în Secțiunea „Copii dispăruți“ de pe site-ul Poliției Române se află patru copii dobrogeni, fiind vorba despre un băiat din Constanța dispărut de la o fermă din Slava Rusă și despre trei fete din județul Tulcea.
 
Băiatul din Constanța căutat încă de polițiști se numește Alin Ionuț Geană, este născut în 2004 și locuia în comuna Independența.
 
Este dat dispărut după ce a plecat de la o fermă de animale de pe raza localității Slava Rusă, din județul Tulcea, fără a mai reveni la domiciliul din județul Constanța.
 
La momentul plecării purta un tricou negru, pantaloni din stofă gri și adidași gri.
 
Cristina Agache, născută în Tulcea, în 1992, este căutată din anul 2009.
 
Domiciliată în Sfântu Gheorghe, aceasta a dispărut din Tulcea și, potrivit polițiștilor, „în ziua de 12.01.2009, în jurul orelor 15.00, a plecat de la școală, iar până în prezent nu s-a întors la domiciliu“.
 
Au mai spus polițiștii că tânăra „a dispărut pe raza municipiului Tulcea, după ce a trimis SMS de adio surorii sale“.
 
La data dispariției, adolescenta purta o geacă neagră, fular cu modele geometrice alb cu negru, blugi de culoare albastră, adidași de culoare maron.
 


Mihaela Mirabela Sapoval, născută în Tulcea, în 2007, se află, de asemenea, între copiii dispăruți căutați de Poliția Română.
 
Conform oamenilor legii, aceasta „a părăsit Centrul de plasament Speranța din municipiul Tulcea, unde se afla instituționalizată și nu a revenit până în prezent“.
 
Ecaterina Iurea, născută în Tulcea, în 2007, este căutată din data de 30 mai 2023, când a plecat de la domiciliul din orașul Babadag fără a mai reveni.
 
Conform anchetatorilor, aceasta purta o bluză cu mânecă lungă, de culoare verde, o pereche de blugi albaștri și pantofi tip sport, negri cu model.
 
Fiecare copil dispărut, indiferent cât timp a trecut de la dispariția sa, rămâne o rană deschisă a familiei până la revenirea sa, în siguranță, acasă.
 
Pentru fiecare părinte ce își caută copilul, o secundă echivalează cu un an, iar timpul are altă măsură și doare, prin curgerea sa.
 
Sursa documentare: Poliția Română – Copii dispăruți
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
UPDATE
RO-Alert Copil dispărut, la Constanța! L-ați văzut?

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii