Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convocarea subofițerilor/maiștrilor militari de comandă din unitățile Statului Major al Apărării. Cine a fost de la Brigada 9 Mecanizată

ro

07 Feb, 2018 02:44 7698 Marime text
La începutul lunii februarie a avut loc Convocarea anuală a subofițerilor/maiștrilor militari de comandă din marile unități și unitățile din compunerea/subordonate Statului Major al Apărării (SMAp).
 
Cu acest prilej a fost efectuată analiza retrospectivă pentru anul de instrucție 2017 și de orientare/stabilire a priorităților pentru anul de instrucție 2018.

Totodată, în cadrul au convocării au fost recompensaţi câştigatorii câștigătorii concursurilor ”Soldatul/Subofițerul Anului” din forțele terestre române, respectiv ”Cel mai bun dintre cei buni” din forțele aeriene române, în anul 2017, prin acordarea de diplome si plachete, de către Şeful SMAp şi subofiţerul de comandă al SMAp.
 

Locotenentul Mirela Gheorghe, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești", a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că de la marea unitate din județul Constanța, a participat plutonier adjutant principal Cristinel Cazacu, subofițerul de comandă al brigăzii (foto mijloc).


De notat a fost prezența la activitate, în premieră, a tuturor subofițerilor/maiștrilor militari de comandă din marile unități și unitățile din compunerea/subordonate SMAp, până la nivel de batalion, inclusiv.
 
Reamintim că, recent, plutonierul adjutant principal Ion Cristinel Cazacu, subofiţer de comandă al Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, a fost decorat pentru rezultatele foarte bune obţinute pe timpul îndeplinirii misiunii “Resolute Support”, în Teatrul de Operaţii Afganistan, în perioada august 2016 - februarie 2017.

La vremea respectivă, locotenentul Mirela Gheorghe, ne-a declarat că distincţia a ajuns din SUA de curând şi i-a fost înmânată militarului, pe 12 ianuarie 2018, la sediul unității.

Subofițerul Cristinel Cazacu a fost decorat de partenerul american după şase luni de activitate în Baza Aeriană Militară Kandahar, cu "The Meritorious Service Medal", una dintre cele mai importante distincții ale Armatei Statelor Unite ale Americii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii