Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale la unitățile de turism și alimentație publică din Tulcea. Constatări

ro

30 Dec, 2023 10:22 701 Marime text

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: ISU Tulcea
 
  • În aceste zile, personalul din cadrul inspecției de prevenire a efectuat controale inopinate la unitățile de turism și alimentație publică, din aria de competență.
     
În aceste zile, personalul din cadrul inspecției de prevenire a efectuat controale inopinate la unitățile de turism și alimentație publică, din aria de competență, transmite un comunicat din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgeță „Delta” al județului Tulcea..

Aceste acțiuni au vizat operatorii economici care organizează petreceri în noaptea trecerii dintre ani.

Ținând cont că aceste petreceri vor găzdui un număr mare de persoane, specialiștii din cadrul inspecției de prevenire au avut în atenție respectarea condițiilor de securitate la incendiu.

În cadrul acestor acțiuni, inspectorii au exercitat și atribuțiile de îndrumare, evidențiind unele deficiențe care au fost soluționate pe durata controlului.

În cursul zilei de ieri, 29.12.2023,  au fost efectuate 5 acțiuni de îndrumare și control, 2 dintre acestea la unități de turism și alimentație publica, fiind constatate 2 nereguli pentru care s-a dispus sancționarea cu avertismente scrise, iar alte 3 controale au fost efectuate la unități de alimentație publica,  iar în urma neregulilor constatate fiind aplicate 3 avertismente scrise.

O neregulă frecvent constatată a fost iluminatul de siguranță nefuncțional.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, organizatorii de evenimente cu aflux de persoane trebuie să țină cont de următoarele aspecte:

- să respecte numărul maxim admis de persoane în spațiul în care se desfășoară evenimentul;
- să asigure funcționarea mijloacelor de apărare împotriva incendiilor;
- să instruiască personalul cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor;
- să asigure măsurile de evacuare a participanților în cazul producerii unei situații de urgență, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Județul Alba: Acoperișul unui imobil a luat foc. Intervin pompierii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii