Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale ale polițiștilor locali în municipiul Constanța. Au fost aplicate amenzi (FOTO)

ro

15 Feb, 2024 13:38 640 Marime text



 
  • Direcția Generală Poliția Locală Constanța acționează constant pentru prevenirea și combaterea încălcărilor normelor de conviețuire socială, precum și pentru menținerea ordinii și siguranței publice în municipiul Constanța.
 
În data de 14.02.2024, polițiștii locali au desfășurat verificări extinse în diverse zone ale orașului, inclusiv în cartiere, parcuri, piețe, zonele de promenadă și mijloacele de transport în comun, legitimând persoane și aplicând 159 de sancțiuni contravenționale.
 
Majoritatea abaterilor au fost încălcări ale H.C.L. nr. 77/2021 privind aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.
 
Printre acestea se numără aruncarea de ambalaje și resturi pe domeniul public, răscolirea gunoiului din containere, arderea necontrolată de substanțe sau materiale în aer liber, așezarea de corturi în locuri neamenajate special, etc.
 
De asemenea, au fost constatate fapte antisociale legate de nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Printre acestea se regăsesc apelarea la mila publicului, consumul de alcool pe domeniul public, refuzul de legitimare, proferarea de injurii, tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
Sancțiuni contravenționale au fost aplicate și pentru lipsa titlului de călătorie valabil, fumatul în spațiu public închis, ocuparea cu autovehiculul a spațiilor verzi, chiar și cele degradate.
 
Această acțiune a fost realizată în colaborare cu lucrătorii Secțiilor 1, 2, 3 și 4 Poliție și ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis" Constanța.
 
Citește și
Reținuți de polițiști în Constanța, pentru furt calificat. Cu ce au fost depistați
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii