Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale ale ANPC la principalii furnizori de legume-fructe ai marilor lanțuri de magazine din România (GALERIE FOTO)

ro

12 Jan, 2024 16:23 763 Marime text
Sursa foto: ANPCAutoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a început, pe 12 ianuarie 2024, verificările la principalii furnizori de legume-fructe ai marilor lanțuri de magazine din România.

Potrivit ANPC, au fost controlate, până acum, 4 depozite situate în județul Ilfov, aparținând operatorilor economici: Unifrutti Impex SRL, Algida Center SRL, Hera Frucht SRL și Deco Frucht SRL.
 
În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicarea unor sancțiuni, urmând să continue verificările, în zilele următoare.

Măsurile dispuse, până în acest mpment, au fost:
  • amenzi contravenționale, în valoare de 15.000 lei
  • oprirea temporară de la comercializare a circa 200 tone de fructe
  • oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a aproximativ 6 tone de legume și fructe fructe, în valoare de peste 20.000 lei
  • prelevarea a 28 de probe de legume și fructe pentru determinarea de către laboratorul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor București a valorilor de pesticide, nitrați și nitriți. 
Principalele nereguli constatate de comisarii ANPC au fost:
 
  • existența unor fructe depreciate organoleptic, mucegăite, diferite ca dimensiune față de calibrul declarat pe etichetă
  • condiții igienico-sanitare precare în spațiile de lucru (inclusiv spațiile de depozitare, zona de ambalare): paviment cu zone deteriorate (ciobituri), pereți cu lovituri, tavan murdar, zone murdare cu acumulari de apă și impurități, întreținere necorespunzătoare
  • nerespectarea regimului de temperatură prevăzut în legislație pentru depozitarea legumelor și fructelor
  • existența unor lădițe cu fructe și legume fără elemente de identificare și caracterizare ale produselor traduse în limba română.
Citește și: 

Mega Image și Lidl, sub lupa ANPCVerificări extinse asupra originii și calității produselor românești. Nereguli și opriri temporare (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii