Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul de finanțare pentru construirea bulevardului Madrid prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“

ro

04 Apr, 2024 09:35 476 Marime text
Foto: Primăria ConstanțaPrimarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac a semnat ieri, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul de finanțare pentru construirea bulevardului Madrid prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“.

Potrivit Primăriei Constanța, noua arteră rutieră va face legătura între strada Amsterdam și bulevardul Aurel Vlaicu cu care se va intersecta în sensul giratoriu Vivo Nord.

„Lungimea totală a bulevardului va fi de 2.730 m, va avea 4 benzi de circulație, câte 2 benzi pe fiecare sens, iar lățimea aceastuia va fi de 21,5 m, compusă din 14 m carosabil și 3,75m trotuare laterale. Acestea vor avea o parte pietonală, spații verzi și pistă pentru biciclete cu un sens de circulație de fiecare parte.

De asemenea, vor fi amenajate 6 stații de autobuz pe fiecare sens de circulație, care vor fi amplasate în alveole, dotate cu cabine, bănci, panouri informative și coșuri de gunoi“ - au mai precizta reprezentanții Primăriei Constanța.


Noua arteră va contribui la decongestionarea traficului rutier de pe b-dul Tomis (DN2A), la crearea de noi oportunități de dezvoltare în zonă. Totodată va fi dezvoltată infrastructura pentru circulația bicicletelor, va crește calitatea și ponderea transportului public, la fel ca și măsurile de siguranță pentru conducătorii auto, pietoni și bicicliști.

Valoarea proiectului este de 117,9 milioane lei, iar termenul de finalizare este 24 de luni de la data semnării contractului de finanțare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii