Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contrabandă Poliția Satu Mare reține două persoane și confiscă țigări în urma unor percheziții domiciliare

ro

23 Sep, 2023 10:01 909 Marime text
foto: Pexels
Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, din cadrul Poliţiei Române, au efectuat, în perioada 8  – 21 septembrie 2023, 62 de percheziții domiciliare. În cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare de peste 11 milioane de lei.
 
Potrivit unui comunicat la Poliției Române, în perioada 8 – 21 septembrie 2023, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au pus în aplicare 62 de mandate de percheziție domiciliară, în dosare penale ce vizează infracțiuni economice.
 
În cauzele penale instrumentate, față de 23 persoane au fost dispuse măsuri preventive, fiind desfășurate 10 acțiuni de amploare.
 
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de 11.655.948 de lei.
 
Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 680.780 de țigarete, 128 de litri de alcool, 66 de metri cubi de material lemnos, 1.426.535 de lei, 675 de euro, alte monede cu o valoare totală echivalentă a 145.420 de lei, precum și alte bunuri în valoare de 41.856.656 de lei.


 
Exemplu:
 
La data de 19 septembrie 2023, în urma activităților investigative și de cercetare efectuate într-un dosar penal privind comiterea infracțiunii de contrabandă, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Satu Mare au depistat în flagrant delict două persoane în timp ce ar fi transportat cu un autoturism 100.000 de țigarete.
 
La aceeași dată, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, fiind percheziționat și un autoturism, în baza mandatelor emise de Judecătoria Satu Mare, a mai punctat sursa citată. 
 
În urma activităților, au fost descoperite și ridicate 145.590 de țigarete, fiind indisponibilizate și 10 kilograme de tutun vrac.
 
Totodată, au fost ridicate medii de stocare și telefoane, în vederea continuării cercetărilor, fiind indisponibilizat și un autoturism.
 
În urma audierilor, cele două persoane bănuite au fost reținute.
 
La data de 20 septembrie 2023, acestea au fost prezentate instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorului de caz, într-un dosar de urmărire penală, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
 
Valoarea prejudiciului cauzat a fost estimată la 187.530 de lei.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroului de Ordine Publică și Biroului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.


Citește și:

Știri Constanța.Ce au găsit inspectorii vamali la controlul unei nave sub pavilion Tanzania (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii