Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contrabandă cu motorină pe Dunăre, în zona localității Gropeni, județul Brăila. Mai multe persoane reținute (galerie foto)

ro

04 Oct, 2019 12:13 2570 Marime text

La data de 3 octombrie a.c., poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Brăila, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Brăila, au destructurat un grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu combustibili.

În noaptea de 2 spre 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul B.C.C.O. Galați - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Brăila au prins în flagrant delict 7 persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 38 de ani, în timp ce ar fi descărcat pe malul Dunării, în dreptul localității Gropeni, județul Brăila, 20 de butoaie de motorină dintr-un vas aflat sub pavilion sârbesc.

Pentru prinderea și conducerea la sediu a persoanelor depistate a fost necesară executarea mai multor focuri de avertisment.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai - septembrie 2019, membrii grupării ar fi efectuat operațiuni de contrabandă cu combustibil, introdus în țară de ambarcațiuni aflate sub pavilion străin, care tranzitau teritoriul României.

Polițiștii au efectuat 18 percheziţii domiciliare, pe raza județului Brăila, și au pus în aplicare 46 de mandate de aducere, emise pe numele membrilor grupului infracţional organizat.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat 4.000 de litri de motorină și au ridicat 3 autoturisme, 3 bărci, 26 de telefoane mobile și 27.950 de lei.

Pe vasul în cauză, polițiștii au descoperit mijloacele utilizate pentru comunicarea cu membrii echipajului și instalația folosită pentru descărcarea combustibilului.

În urma probatorului administrat, au fost reținute 6 persoane pentru contrabandă calificată.

În cauză, se continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iași, luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, precum și de cel al jandarmilor din cadrul I.J.J. Brăila.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii