Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă acțiunile de dezinsecție la Constanța. Unde se va acționa astăzi

ro

22 Apr, 2020 12:50 1641 Marime text
Chiar dacă cei mai mulți dintre noi trebuie să stăm acasă, firmele contractate de Primăria Municipiului Constanța continuă să-și facă treaba în așa fel încât serviciile de bază să fie asigurate pentru constănțeni.
 
Mai exact, zilele acestea Serviciul de Igienă Publică din cadrul Primăriei continuă acțiunile de dezinsecție în spațiile verzi dintre blocuri și, totodată, dezinfecția platformelor de deșeuri.

Astăzi, echipele de lucrători acționează în zonele Icil, Dacia, Tomis I, Tomis II și Tomis III. Substanțele cu care se stropește spațiul verde au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum şi de a elimina riscul de transmitere a unor boli.
 
Având în vedere că sunt vizate spațiile verzi, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsuri de protecție  necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.
 
De asemenea, trebuie aplicate măsuri suplimentare precum cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini. 
 
Totodată, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să acționeze pentru dezinsecția și deratizarea imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar -  conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii