Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultările politice ale ministrului Afacerilor Externe Luminița Odobescu cu omologul său al Republicii Tunisiene, Nabil Ammar (GALERIE FOTO)

ro

08 Dec, 2023 16:58 692 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut vineri, 8 decembrie 2023, consultări politice cu ministrul afacerilor externe, al migrației și tunisienilor din străinătate al Republicii Tunisiene, Nabil Ammar, aflat în vizită oficială la București.
 
Ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu a avut vineri, 8 decembrie 2023, consultări politice cu ministrul Afacerilor Externe, al Migrației și Tunisienilor din Străinătate al Republicii Tunisiene, Nabil Ammar, aflat în vizită oficială la București, transmite un comunicat de presă din partea MAE.
 
Ministrul Luminița Odobescu a salutat prezența în România a șefului diplomației tunisiene, vizită ce are loc în contextul aniversării, la 16 decembrie 2023, a 60 de ani de relații diplomatice româno-tunisiene, și a evocat relațiile tradiționale de prietenie și cooperare dintre cele două țări.
 
În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au reconfirmat intenția de a dezvolta relațiile bilaterale tradiționale de prietenie și cooperare în domenii de interes reciproc, precum cel agricol, al educației și cercetării, al muncii și formării profesionale și altele.
 
Cu prilejul vizitei, au fost semnate documente de cooperare bilaterală între România și Tunisia în domeniul învățământului superior, al muncii și formării profesionale, precum și între Institutul Diplomatic Român și Academia Diplomatică din Tunisia.
 
Totodată, cei doi miniștri au avut un schimb de opinii și pe subiecte de interes regional și global, precum războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, criza din Fâșia Gaza și situația de securitate din regiunea Sahel.
 
În încheiere, cei doi oficiali au reafirmat angajamentul pentru realizarea unor schimburi de vizite, inclusiv la nivel de experți, în domeniile de cooperare de interes reciproc, precum și pentru efectuarea unor schimburi periodice de evaluări privind subiecte relevante în plan regional, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Întrevederea ministrului Afacerilor Externe Luminița Odobescu cu James O’Brien, asistentul secretarului de stat al SUA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii