Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultări bilaterale ale secretarului de stat Luca Niculescu cu reprezentanți ai Secretariatului de Stat pentru Afaceri Economice și reprezentanți ai mediului de afaceri din Confederația Elvețiană

ro

16 Sep, 2023 13:32 820 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Secretarul de stat pentru procesul de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Luca Niculescu, a avut, în perioada 14-15 septembrie 2023, la Berna, consultări bilaterale pe tematica OCDE cu partea elvețiană.
 
Secretarul de stat pentru procesul de aderare a României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Luca Niculescu, a avut, în perioada 14-15 septembrie 2023, la Berna, consultări bilaterale pe tematica OCDE cu partea elvețiană. În cadrul vizitei, oficialul român a avut întrevederi cu secretarul de stat Helene Budliger Artieda, coordonator al Secretariatului de Stat pentru Afaceri Economice (SECO), cu Șefa sectorului OCDE și G20 din cadrul SECO, Dominique Jordan Perrin, cu Jan Atteslander, membru al Comitetului Executiv al Economiesuisse (federație a patronatelor elvețiene), precum și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Elveția, transmite un comunicat din partea Ministerului Afacerilor Externe.
 
Discuțiile s-au derulat în contextul procesului de aderare a României la OCDE și au vizat un schimb de opinii și de bune practici cu partea elvețiană, membru-fondator al organizației. 
 
În cadrul reuniunilor, secretarul de stat Luca Niculescu a prezentat stadiul actual al procesului de aderare a României la OCDE, punctând nivelul ridicat de determinare al autorităților române în vederea parcurgerii cât mai rapide și eficiente a actualei etape tehnice a procesului de aderare. În plus, a subliniat faptul că România a finalizat procesul de aderare la Convenția OCDE privind combaterea mituirii funcționarilor publici străini în tranzacțiile comerciale internaționale (Convenția Anti-mită), care va intra în vigoare la 22 septembrie 2023.
 
Secretarul de stat a reiterat angajamentul României de a contribui la promovarea priorităților și valorilor OCDE în regiune, menționând faptul că expertiza regională și bunele practici ale țării noastre în diverse domenii vor fi utile statelor membre și partenerilor OCDE. De asemenea, oficialul român a mulțumit pentru sprijinul acordat candidaturii României la OCDE și a subliniat oportunitatea oferită de acest proces pentru îmbunătățirea  politicilor publice în toate domeniile de activitate economică şi socială.
 
Partea elvețiană a reafirmat sprijinul pentru aderarea României la OCDE și a prezentat pe larg beneficiile aderării la OCDE din perspectiva propriei experiențe, a încheiat sursa citată.
 
Citește și:
Consultările politice ale secretarului de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman cu omologul danez Jonas Bering Liisberg
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii