Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Un bărbat a amenințat cu moartea un agent de poliție. Fusese amendat pentru nepurtarea măștii de protecție

ro

13 Apr, 2021 13:53 1588 Marime text

 
  • Cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni de ultraj.
  • I-a adus amenințări cu moartea agentului de poliție, spunându-i că îi va tăia gâtul când o va prinde, pe motiv că aceasta l-a sancționat contravențional pentru nepurtarea măștii de protecție.


Oficial de la Parchet

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

 La data de 10.04.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 zile a inculpatului D. R., în vârstă de 51 ani, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 4 Cp rap. la art. 206 alin. 1 Cp (persoane vătămate P.L. și T. C.-M.), ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cp.

În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate se rețin următoarele:

La data de 29.03.2021, în jurul orei 22:00, în timp ce se afla în sediul Secției 2 Poliție Constanța, i-a adus amenințări cu moartea agentului de poliție P.L., care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, spunându-i că îi va tăia gâtul când o va prinde, pe motiv că aceasta l-a sancționat contravențional pentru nepurtarea măștii de protecție în sediul unei instituții publice, iar la data de 08.04.2021, în jurul orei 18:30, în timp ce se afla în același sediu de poliție, i-a declarat verbal și în scris lucrătorului de poliție T. C.-M., aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, că în cazul în care organele statului nu vor lua măsuri pentru arestarea fiului său, D. R., care este consumator de droguri, va ucide dealerii de droguri, poliția antidrog, procurorii sau judecătorii, chiar și cu riscul de a fi condamnat.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Secției 2 Poliție Constanța, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpatul D. R.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii