Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:08 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta South Container Terminal va reabilita un drum rutier din Portul Constanţa. Despre ce este vorba

ro

31 May, 2018 00:00 874 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului memoriul de prezentare a proiectului „Reparaţie structură căi rutiere în zona de acces terminal CSCT“. Investiţia este realizată de SC Constanta South Container Terminal SRL, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Prin proiect se propune repararea structurii drumului de acces spre poarta de intrare în terminalul de containere. Îmbrăcămintea drumului este din beton asfaltic, dorindu-se execuţia unei îmbrăcăminţi din beton de ciment pe zona de acces spre terminalul de containere.
 
Amplasamentul proiectului este incinta Port Constanţa Sud, Mol II Sud, Terminal de containere Constanţa South Container Terminal. Terenul pe care se realizează investiţia este proprietatea CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.
 
În zona barierelor de acces au apărut deformări ale îmbrăcăminţii asfaltice (văluriri şi cedări ale sistemului rutier), cauzate de traficul constituit din vehicule grele transportoare de containere.
 
Suprafaţa totală de teren care face obiectul proiectului este de 1.727 mp - execuţia unei îmbrăcăminţi din beton de ciment pe zona de acces spre terminalul de containere. Drumul se încadrează în clasa tehnică IV, fiind utilizat de autovehicule articulate (transcontainere). Pe zona barierelor de acces şi pe suprafeţele adiacente supuse manevrelor de viraj ale autovehiculelor s-a proiectat o îmbrăcăminte din beton rutier pe o suprafaţă de 1.727 mp. În zona amplasamentului, platforma drumului are lăţimea de 17,14 m. Drumul este încadrat pe partea dreaptă cu rigola din beton cu lăţimea de 50 cm, adâncimea de 5 cm şi bordură monolit. Dincolo de bordură, la 2,50 m este montat gardul de delimitare a terminalului de containere. Pe marginea rigolei la distanţe de 50-55 m sunt montate cămine de colectare a apei pluviale. Rigolele şi căminele de colectare necesită curăţare. Pe partea stângă, drumul este încadrat de împrejurimile zonelor de parcare şi a zonei de depozitare containere goale. Îmbrăcămintea drumului este din beton asfaltic.
 
Iată ce lucrări vor fi executate: săpătură pentru atingerea cotei de fundare; repararea suprafeţei de piatră spartă; aşternerea geogrilei şi execuţia stratului de macadam; execuţia dalei de beton rutier; execuţia umpluturii la rosturile dalei de beton.
 

Constanta South Container Terminal SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Înfiinţată în anul 2003, Constanta South Container Terminal SRL are sediul social în municipiul Constanţa, Port Sud 900900. Capitalul social subscris, de 22.590.660 de lei, integral vărsat, este compus din 2.259.066 de părţi sociale. Firma este deţinută de DP World Gold Port Limited, cu sediul în Insulele Virgine Britanice. Administratorii firmei sunt: Cârstea Cosmin Ştefăniţă, Daraban Raluca-Mihaela, Mihail Mihai-Florin, Jayaraman Ganesh Raj, Sarmad Mehmood Qureshi.
 
Constanta South Container Terminal SRL desfăşoară activităţi de servicii anexe transportului pe apă. În anul fiscal 2015, compania cu 450 de salariaţi a avut o cifră de afaceri de 182.683.506 lei şi un profit de 66.284.953 de lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: 457 de salariaţi, cifră de afaceri de 195.436.162 de lei şi profit net de
71.459.365 de lei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii