Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Șoferii de pe litoral, controlați de polițiști. În ce localități s-au efectuat patrule

ro

28 Aug, 2023 10:54 690 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Arhiva ZIUA de Constanța
  • Polițiștii din mai multe localități din județul Constanța au desfășurat acțiuni prin care au depistat zeci de infracțiuni în ultimul weekend, 26-27 august 2023.
  • Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în municipiul Constanța, arată datele furnizate de polițiști, fiind depășită o sumă de 27.000 de lei.
 
Inspectoratul de Poliție Județean din Constanța informează că în localitățile 2 Mai, Costinești, Mangalia, Eforie, Cernavodă și în municipiul Constanța s-au efectuat acțiuni pentru prevenirea faptelor comise cu violență și a consumului și traficului de droguri sau alte substanțe interzise, precum și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.
 
La aceste acțiuni au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis“ Constanța, precum și din cadrul Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța.
 
Astfel, în noaptea dintre 26 și 27 august 2023, echipaje din cadrul Poliției municipiului Mangalia – Biroul de Poliție Vama Veche – 2 Mai au aplicat, în urma activităților desfășurate, patru sancțiuni contravenționale, dintre care două la O.U.G. 195/2002 și două la Legea 61/1991, în valoare totală de peste 4.000 de lei.
 
În aceeași noapte, polițiști din Costinești au aplicat șase amenzi în valoare totală de peste 700 de lei.
 
Ulterior, polițiștii din municipiul Constanța – Secția 2 Poliție au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, în valoare totală de aproximativ 14.000 de lei.
 
Iar în Mangalia, forțele de ordine din cadrul Secției 3 Poliție Rurală au dat, în urma activităților desfășurate, nouă amenzi, dintre care trei la O.U.G 195/2002 și șase la Legea 61/1991, în valoare totală de peste 5.000 de lei.
 
Totodată, mai adaugă polițiștii, au fost reținute, în vederea suspendării, două permise de conducere.
 
Sâmbătă, pe 26 august 2023, polițiștii din Eforie au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 200 de lei.
 
De asemenea, mai informează forțele de ordine, a fost constatată și o infracțiune la regimul circulației rutiere.
 
În aceeași zi, în jurul orei 23:00, polițiștii au identificat un bărbat în Eforie Nord, de 20 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Republicii, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru perioada în curs.
 
Tot sâmbătă, polițiștii din cadrul Secției din Cernavodă au aplicat, în urma activităților desfășurate, patru sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste 2.000 de lei.
 
În Cernavodă a fost constatată și o infracțiune la regimul circulației rutiere.
 
În plus, în jurul orei 11:20, echipajele din Cernavodă au identificat un bărbat, de 42 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Gării, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 

„Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat“, arată datele furnizate de polițiști.

 
Ulterior, adaugă sursa, acesta a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
Tot în prima zi din weekend, polițiștii municipiului Constanța au desfășurat o acțiune pentru prevenirea consumului și traficului de droguri sau alte substanțe interzise.
 
În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, dintre care 21 la Legea 61/1991 și 4 la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste 13.000 de lei.
 
De asemenea, și în Constanța a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Citește și:

Cetățean român cu permis de conducere fals depistat de către polițiștii de frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii