Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Polițiștii, prezenți la un centru de plasament din cartierul Tomis Nord

ro

28 Jan, 2021 22:14 1239 Marime text
  • Polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, în cursul zilei de ieri, o întâlnire cu tinerii și personalul unui centru de plasament situat în cartierul Tomis Nord din municipiul Constanța.
  • Adolescenții au aflat că răspunderea penală a minorilor începe de la vârsta de 14 ani.
Polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat, în cursul zilei de ieri, o întâlnire cu tinerii și personalul unui centru de plasament situat în cartierul Tomis Nord din municipiul Constanța, unde au oferit recomandări în scopul prevenirii plecărilor voluntare neanunțate din centru.

Adolescenții au aflat că răspunderea penală a minorilor începe de la vârsta de 14 ani, între 14 și 16 ani minorul răspunde penal numai dacă se dovedește că a săvârșit fapta cu discernământ și că minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal, potrivit legii.

Consecințele răspunderii penale, riscul de a deveni victime la o multitudine de infracțiuni, precum și înțelegerea necesității respectării regulilor existente pentru protecția lor, toate acestea, luate separat sau împreună, au făcut ca adolescenții să devină receptivi la recomandările polițiștilor.

Activitatea se înscrie în Programul național de prevenire a delincvenței juvenile.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii