Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:55 01 04 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Polițiștii locali vor ridica 34 de mașini abandonate

ro

26 Nov, 2020 12:27 1523 Marime text
  • 34 de mașini care au fost abandonate pe domeniul pubic al orașului, vor fi ridicate de polițiștii locali și duse in parcul de mașini al municipalității.
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat dispoziția prin care mai multe vehicule care ocupă abuziv domeniul public vor fi ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate.

Astfel, în perioada următoare, polițiștii locali vor ridica 34 de vehicule fără stăpân sau care au fost abandonate pe domeniul public al orașului și le vor transporta în parcul de mașini al municipalității.
 
Eliberarea domeniului public de 23 vehicule abandonate și 11 autovehicule fără stăpân care afectează imaginea orașului este finalul unei acţiuni de durată a polițiștilor locali.
Mai exact, după apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului, colegii noștri verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală.
 
Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.
 
Dacă în termen de zece zile de la data anunţului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin

sursă foto : Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii