Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Polițiștii au stat de vorbă cu elevii Liceului Tehnologic ,,Dimitrie Leonida”. Ce informații au primit de la oamenii legii

ro

24 Nov, 2021 21:40 1366 Marime text
  • Activități preventive, desfășurate de polițiști
Polițiștii constănțeni au desfășurat activități informativ-preventive pe linia prevenirii infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale, în rândul elevilor Liceului Tehnologic ,,Dimitrie Leonida”, în municipiul Constanța.

Activitățile au avut loc cu ocazia debutului Campaniei naționale de prevenire a agresiunilor sexuale asupra minorilor intitulată ,,Atingeri nedorite”, campanie inițiată de Poliția Română, în parteneriat cu Asociația Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, campania fiind semnată de agenția de comunicare integrată Mercury 360

Oficial de la IPJ Constanța 

În cursul zilei de ieri, 23 noiembrie, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive pe linia prevenirii infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale, în rândul elevilor Liceului Tehnologic ,,Dimitrie Leonida”, în municipiul Constanța.

Activitățile au avut loc cu ocazia debutului Campaniei naționale de prevenire a agresiunilor sexuale asupra minorilor intitulată ,,Atingeri nedorite”, campanie inițiată de Poliția Română, în parteneriat cu Asociația Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, campania fiind semnată de agenția de comunicare integrată Mercury 360.

Scopul acesteia este de a preveni agresiunile sexuale asupra minorilor, prin informarea copiilor și părinților cu privire la necesitatea implicării pentru a combate aceste abuzuri, precum și creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale agresiunilor.

Copiii au fost informați că pot suna, gratuit, la 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, vor putea scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro, dar și pe platforma online a organizației https://www.116111.ro/ .

Materialele informative pentru copii includ conţinut elaborat de psihologii Asociatiei Telefonul Copilului, pe înţelesul lor, sub sloganul „Suntem rezultatul atingerilor trăite: Află cum te poți proteja de cele nedorite”. Copiilor le este dedicată și o pagină web care prezintă informații despre recunoașterea unui caz de agresiune sexuală, sfaturi de prevenire, explicații despre impactul psihologic asupra victimei și exemple de cazuri reale consiliate de organizație (editate pentru respectarea anonimatului): https://www.116111.ro/AtingeriNedorite.

La activități au participat și inspectori de specialitate din cadrul A.N.I.T.P. - Centrul Regional Constanța.

Sursa foto: Facebook/ Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii