Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:11 22 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Polițiștii au discutat cu tinerii dintr-un centru de plasament

ro

21 Jan, 2021 12:39 696 Marime text
  • Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat ieri, 20 ianuarie, activități informativ - preventive în cadrul unui centru de plasament din municipiul Constanța.
  • Polițiștii au discutat cu tinerii despre pericolele la care se pot expune, atunci când aleg să fugă din centrul de plasament.
Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat ieri, 20 ianuarie, activități informativ - preventive în cadrul unui centru de plasament din municipiul Constanța, oferind sfaturi și recomandări adolescenților, precum și personalului.

Polițiștii au discutat cu tinerii despre pericolele la care se pot expune, atunci când aleg să fugă din centrul de plasament.

Dacă unii dintre ei credeau că, dacă ești minor, poți face orice fără a fi pedepsit, au aflat că acest lucru este greșit, iar răspunderea penală a minorilor începe de la 14 ani. Astfel, minorul cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedește că a săvârșit fapta cu discernământ, iar minorul care a împlinit 16 ani răspunde penal potrivit legii.

În acest context, polițiștii constănțeni le-au vorbit adolescenților despre consecințele răspunderii penale dar și despre factorii care îi pot influența chiar pe ei să comită unele infracțiuni, la îndemnul unor persoane dintr-un anturaj nepotrivit.

Activităţile se înscriu în Programul național de prevenire a delincvenței juvenile.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii