Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. IPS Teodosie a adus Sfânta Lumină din largul Mării Negre „Dumnezeu ne-a primit credința, rugăciunile și slujirea noastră“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

24 Apr, 2022 00:58 3174 Marime text
  • Arhiepiscopul Tomisului a oferit Sfânta Lumină credincioșilor la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
 
 
În noaptea de Înviere, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a adus Sfânta Lumină din largul Mării Negre, purtând-o în procesiune din Portul Tomis până la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Acolo a oferit-o credincioșilor, după care a oficiat Canonul Învierii, urmat de săvârșirea Sfintei Liturghii.

Iată, și anul 2022 este un an mântuitor, pentru că la ortodocși a sosit Lumina.

Suntem bucuroși că, încă o dată, Dumnezeu ne-a confirmat că ne-a primit credința, rugăciunile și slujirea noastră, în adevăr și în dragoste.

Lumina Sfântă din vremea Învierii este cea mai mare sfințenie.

Este sfințenia Cerului coborâtă pe pământ. Să fim bucuroși că avem această Lumină Sfântă și, odată cu ea, avem harul și binecuvântarea lui Dumnezeu.

Lumina este har de la Dumnezeu, este energie izvorâtă din ființa dumnezeiască, cu care s-a îmbrăcat trupul lui Hristos după Înviere, cu care se vor îmbrăca trupurile noastre după învierea cea de obște.

Să gândim acum, când serbăm Învierea lui Hristos, că vom avea și noi parte de această înviere.


Hristos a pătimit, a murit, a fost îngropat și a înviat ca și noi să înviem.

El este Începătorul învierii noastre.

A înviat El primul ca să înviem și noi.

Să ne bucurăm, să ne îmbrățișăm unii pe alții, cu sărutare sfântă, cu dragoste curată, spirituală, să aprindem în sufletele noastre credința, nădejdea și dragostea.

Să ne dăruim unii altora lumina cea lăuntrică, aceasta fiind dragoste ce trebuie să rămână în noi și cu Lumina să rămână și Dumnezeu în noi, cu noi, în viața noastră.

Hristos a înviat!, a spus Arhiepiscopul Tomisului.      


Duminică, 24 aprilie, în prima zi de Paști, începând cu ora 12.00, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, IPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, simbolizare a universalității creștinismului. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii