Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța În atenția celor care se apucă de renovat, construit sau demolat. Unde se depozitează deșeurile din construcții

ro

05 Nov, 2021 11:25 1281 Marime text
  • Deșeurile din construcții se depozitează în spațiul amenajat la Poarta 9
Materialele provenite din construcții și desființări trebuie depuse doar în spaţiul special amenajat din incinta Portului Constanța - zona Poarta 9.

Persoanele care nu respectă aceste prevederi și sunt surprinse că aruncă astfel de materiale în alte locuri decât în cele autorizate în acest scop riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 50.000 și 70.000 lei, pentru persoanele juridice și 10.000 și 20.000 lei, pentru persoanele fizice.

La acestea se poate adăuga și sancțiunea contravențională complementară de confiscare a vehiculelor folosite pentru descărcarea/abandonarea deșeurilor în spații neautorizate, după caz.

Iată comunicatul oficial pus la dispoziție de Primăria Municipiului Constanța 
 
Dacă ne apucăm de renovat, construit sau demolat trebuie să ţinem cont că materialele provenite din construcții și desființări trebuie depuse doar în spaţiul special amenajat din incinta Portului Constanța - zona Poarta 9.
 
Persoanele fizice sau juridice care au construit ori au demolat și trebuie să scape de resturile provenite din această activitate trebuie să achite o taxă de 3 lei/tonă sau fracție de tonă, care poate fi achitată numerar sau prin POS atât la ghișeele Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT), cât și la punctul de încasare situat în incinta Portului Constanța – Poarta 9, dar și prin ordin de plată în contul Primăriei Municipiului Constanța RO46TREZ23121360206XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanța, cod fiscal 4785631. Cu maşini personale sau utilaje închiriate special pentru aşa ceva, deşeurile trebuie transportate doar în amplasamentul amintit.
 
Persoanele care nu respectă aceste prevederi și sunt surprinse că aruncă astfel de materiale în alte locuri decât în cele autorizate în acest scop riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 50.000 și 70.000 lei, pentru persoanele juridice și 10.000 și 20.000 lei, pentru persoanele fizice. La acestea se poate adăuga și sancțiunea contravențională complementară de confiscare a vehiculelor folosite pentru descărcarea/abandonarea deșeurilor în spații neautorizate, după caz.
 
Facem apel la constănțenii care constată astfel de fenomene antisociale care ne afectează pe toți să apeleze cu încredere Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0341/922. De asemenea, toate sesizările legate de salubritate pot fi aduse la cunoștința autorității locale la numărul de WhatsApp - 0731.550.011.
 
Păstrați Constanța curată! Fiecare dintre noi contribuie la curățenia orașului!

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii