Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Geamandurile în formă de cruce, considerate neinspirate de turiști. „Poate alți specialiști în domeniu vin cu o idee mai fericită” (VIDEO)

ro

13 Jun, 2022 10:12 4576 Marime text


Mai multe geamanduri în formă de cruce au ajuns la finalul săptămânii trecute pe litoral. 

Acestea au creat o revoltă în rândul salvamarilor, aceștia refuzând să le monteze pe apă. 

Geamandura are forma unei cruci roșii, dedesubtul căreia este amintit că 36 de oameni au murit.

Așa cum se poate observa în contractul de sponsorizare, acesta s-a realizat prin Fundaţia pentru SMURD, cu sediul în str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu nr. 50, Târgu-Mureş, jud. Mureş, reprezentată prin dl. dr. Raed ARAFAT în calitate de Președinte al Consiliului Director, denumit în continuare SPONSOR. 

Bunurile pentru activități specifice de prevenire a înecului pe litoralul Mării Negre au fost achiziţionate cu valoarea totală de achiziţie de 2,499.3675 lei cu TVA. 


 

„Apa este un mediu periculos. Geamandura are rolul de a marca zona de siguranță. Acestea au alt loc - într-un cimitir. Noi trebuie să atragem turiștii, să vină la mare. Să se simtă bine.

Rolul nostru este să marcăm și să avertizăm zonele de siguranță. Cine a proiectat-o (geamandura - n.r.), nu și-a dat seama că a făcut un element care poate răni pe cineva.



Plăcuța de informare pe care au pus-o poate sparge capul cuiva. Forța valului este foarte periculoasă”, sunt de părere salvamarii. 




Specialiștii consideră că există alte moduri prin care zonele periculoase de îmbăiere pot fi semnalizate. 

„Avem trei luni de sezon. Dacă vă uitați pe crucea asta, scrie că anul trecut au murit 30 de oameni. Care an?”


Turiștii care au ales să își petreacă minivacanța de Rusalii pe litoralul Mării Negre spun că forma geamandurilor este neinspirată.
 

„Este un simbol al ortodoxiei, dar nu în mare. (...) O idee neinspirată. Poate alți specialiști în domeniu vin cu o idee mai fericită” 


 


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii