Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:17 27 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Constanța Contul în care se pot dona bani pentru locatarii blocului mistuit de flăcări de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu este activ

ro

20 Dec, 2021 07:39 3677 Marime text
Locatarii blocului de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu din Constanța, mistuit de un incendiu devastator au nevoie de ajutor pentru a reveni, pe cât posibil, la viața de dinaintea tragediei. 

Zeci de oameni au rămas fără un acoperiș deasupra capului cu câteva zile înaintea Sărbătorilor de Iarnă și au nevoie de sprijin penmtru a-și reface apartamentele afectate de flăcări și fum. 

Ieri, la ședința asociației de proprietari s-a decis deschiderea unui cont bancar în care toți cei care vor să ajute să poată face donații. 

„RO77BTRLRONCRT0525818102 RON‼️

Contul bancar deschis pe numele Asociatiei de proprietari Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu nr. 6 este activ incepand din aceasta dimineata.

Orice contributie in beneficiul asociatiei, ajuta la revenirea cat mai rapida a tuturor familiilor la ceea ce inainte cu trei zile era normalitate“ - este mesajul transmis de asociația de proprietari în această dimineață.


Tot astăzi, 20 decembrie,  la solicitarea asociației de proprietari, firme avizate ANRE vor veni pentru evaluarea situației și pregătirea planului de intervenție pentru ca imobilul sa poate fi, din nou, racordat la gaze și energie electrică.

Victimele încendiului au nevoie de tot sprijinul pentru a putea depăși această situație dramatică. Împreună, autorități, mass-media, ONG-uri putem face un mare bine pentru acești oameni.

UPDATE: Biserica Sfântul Mina Constanța a lansat un MANIFEST PENTRU SOLIDARITATE!

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să pierzi totul într-o noapte? Căminul unde-ți creșteai copiii, agoniseala de-o viață, mașina și toate amintirile din albumele foto?

Pare un scenariu al groazei, dar prin el au trecut în noaptea de 15 spre 16 Decembrie familiile din blocul de pe str. Prelungirea Nicolae Grindeanu nr.6 Constanța, la subsolul căruia a izbucnit un incendiu devastator.150 de familii afectate, 40 de apartamente distruse, 37 de mașini devastate.

Dacă numai gândul c-ai putea fi in situația asta cu o săptămână înainte de Crăciun ți-a făcut pielea de găină, te invităm să faci parte din comunitatea celor care vor să ajute. Fizic, financiar, material. Sau chiar și cu un share.

Datele la care puteți sprijini familiile afectate de incendiu sunt:
Asoc De Prop Prel Sg N Grindeanu
IBAN: RO77 BTRL RONC RT05 2581 8102Reamintim că, un incendiu violent a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi (15-16 decembrie 2021) la un bloc P+5 de pe strada Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu din municipiul Constanța.

Bilanțul ISU Dobrogea, în urma incendiului de pe Nicolae Grindeanu:  

- bloc p+5 cu 4 scari si 162 de apartamente 
- 150 de apartamente afectate 
-  35 apartamente au fost afectate de flacără prin balcoane si geamuri deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul, altele nu si erau pe latura pe care s-a propagat incendiul
- 37 auto distruse
- 250 persoane, din care 70 copii au fost evacuați (tot blocul)
- 30 de persoane asistate medical la fata locului 
- 8 victime transportate la spitalul județean cu diferite afecțiuni (intoxicații, arsuri) dar conștiente. 6 adulți si 2 copii.
- 5 adulți transportați la spitalul modular militar instalat pe Stadionul Portul (4 bărbați 1 femeie). 
- 1 femeie cu 1 copil la camin Direcția Generală de Asistență Socială 
- Au fost întocmite documente specifice pentru 60 de apartamente și 27 auto afectate de incendiu
-Autoritățile locale au pus la dispoziția familiilor 23 de apartamente în regim de urgență.

Poliţiştii au identificat doi minori, de 13, respectiv 15 ani care ar fi provocat nenorocirea care a lăsat zeci de familii fră un acoperiş deasupra capului în pragul Săbrătorilor de Iarnă. 

Băiatul de 15 ani a fost dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au dispus arestarea la domiciliu. 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii