Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Controale ale polițiștilor în porturile maritime. Iată ce au descoperit

ro

19 Mar, 2022 12:36 1766 Marime text
Imagine de la acțiunea polițiștilor, Sursa foto: IPJ Constanța
  • Activități desfășurate de polițiștii de la transporturi maritime
 
În perioada 17-18 martie a.c., polițiștii de la transporturi maritime au desfășurat activități pe linia prevenirii și combaterii fraudelor vamale, în porturile maritime.


Astfel, au fost controlate 88 de autovehicule, 2 nave și 14 containere.

Politiști din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu specialişti ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța și cei ai Gărzii Forestiere Constanța, au identificat 5 containere, care aparțin unei societăți exportatoare, iar în urma controlului s-a găsit lemn prelucrat, semifabricat, deși în documente figura o cantitate de aproximativ 130 metri cubi de cherestea.

Potrivit IPJ Constanța, în cauză se efectueză cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea de acte nereale, constând în folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale, de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantităţi de mărfuri sau bunuri,  potrivit Legii 86/2006.

Mărfurile, în valoare de aproximativ 371.000 lei,  au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.  

Totodată, în urma activităților, a fost aplicată o sancțiune contravențională la OUG.195/2002, în valoare de 1.305 lei și a fost reținut 1 certificat de înmatriculare, a mai transmis sursa citată. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii