Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:33 06 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Continuă amplasarea containerelor galbene pentru deșeuri reciclabile

ro

10 Jun, 2020 09:58 896 Marime text
  • Primăria Municipiului Constanța continuă amplasarea containerelor galbene  pentru deșeuri reciclabile.
Aproximativ 300 de astfel de recipiente au fost deja amplasate la platformele din zonele Faleză Nord, Tomis 1, Tomis 2, Tomis 3, Tomis Nord și Casa de Cultură, iar  în perioada următoare, alte 600 de containere vor ajunge și la celelalte puncte de colectare a deșeurilor din toate cartierele.
 

Dragoș  Banaga - șef departament colectare selectiva, sortare, tratare si valorificare energetica Polaris M Holding:

“Observăm că de la o zi la alta cantitățile de deșeuri reciclabile sunt tot mai mari. În ultima lună am depășit 120 de tone, ceea ce este un lucru foarte bun, sperăm ca după ce le amplasăm pe toate să ajungem la 200 de tone lunar.

Aceste recipiente galbene vin în completarea celor aproximativ 400 de  containere tip iglu și platforme modulare, verzi, albastre și galbene destinate materialelor reciclabile, instalate deja în special în zonele cartierelor cu blocuri din oraș. Facem un apel către cetățeni să colecteze selectiv în casă în primul rând, să curețe recipientele din plastic de lichidele care le-ar putea contamina și să le strivească înainte de a le depozita pentru a optimiza volumul acestor containere”.

Deșeurile reciclabile sunt colectate zilnic de angajații societății de salubrizare, iar încărcarea se face în autospeciale destinate materialelor refolosibile care ajung apoi la centrele de colectare unde se transformă în saci menajeri, folii, celuloză și hârtie și alte materiale refolosibile.

Platformele au fost instalate pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor din Constanța.

Primăria Municipiului Constanța recomandă în continuare locuitorilor orașului să separe deșeurile reciclabile de cele menajere și să le depoziteze în platforme în secțiunile special amenajate și inscripționate corespunzător.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii