Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Continuă acțiunile de dezinfecție și dezinsecție. Zonele vizate

ro

26 Jun, 2020 15:42 1506 Marime text
  • Primăria Municipiului Constanța acționează zilnic pentru dezinfecția și dezinsecția orașului!
  • În fiecare zi, în baza unui grafic, străzile, trotuarele, aleile și băncile din parcuri sunt dezinfectate.
Astăzi echipele au acționat în centrul Constanței, în parcul din fața Teatrului Oleg Danovski, parcul de la Muzeul de Artă, parcul Arheologic, esplanada și strada Mircea cel Bătrân, Faleza Cazino, Piața Ovidiu, scuarul de la Tribunal, Portul Tomis, bulevardul 1 Mai, strada Traian, bulevardul Regina Elisabeta, strada Termele Romane și aleile adicente, strada Mihai Eminescu și strada Remus Opreanu.
 
Totodată, în fiecare zi se acționează pentru dezinfecția aleilor de acces în Serviciul de Ambulanță Constanța, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Militar de Urgență Constanța și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
 
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a dispus aceste măsuri privind gestionarea bolilor înalt contagioase încă din luna martie. Pentru dezinfecție se folosește un detergent profesional care are proprietăți de spalare și degresare puternică a străzilor fără a afecta mediul înconjurător. Produsul este ecologic, având o biodegradabilitate primară de peste 90%.
 
În continuare trebuie să fim atenți, să dăm dovadă de responsabilitate și să respectăm normele de igienă!
 
Dacă acțiunile de dezinfecție se desfășoară în cursul zilei, seara, mai multe echipe dotate cu echipamente speciale stropesc parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri pentru a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.
 
Astă seară se va acționa în cartierul Tomis Nord și în Parcul Tăbăcărie. O atenție sporită se acordă în același timp și platformelor de deșeuri care sunt dezinfectate și igienizate.
 
Pentru evitarea contactului cu insecticidele, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase).
 
Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar -  conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3, a transmis Primăria Municipiului  Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial. 


Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii