Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Campanie de prevenire a victimizării minorilor. „Sărbătorile se petrec în familie. Tu știi unde este copilul tău?”

ro

24 Dec, 2021 17:02 1074 Marime text


„Sărbătorile se petrec în familie. Tu știi unde este copilul tău?” este numele campaniei de prevenire a victimizării minorilor, care se derulează, la nivel național, în perioada 20 decembrie 2021 - 7 ianuarie 2022.


Potrivit IPJ Constanța, un studiu realizat la nivelul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, la începutul acestui an, a relevat faptul că plecările minorilor sunt în strânsă legătură cu sfera emoțională: neînțelegeri cu părinții sau tutorii, interdicții, nevoia de a atrage atenția, respectiv relațiile amoroase, iar în cazul copiilor instituționalizați, se adaugă și dorința de a nu mai respecta un program de activități sau regulamentul de ordine interioară.


Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității al I.P.J. Constanța au desfășurat activități de prevenire a disparițiilor de minori, pe raza municipiului Constanța, discutând cu părinții și oferindu-le o serie de recomandări, astfel:
  • „Supravegheați-vă în permanență copiii și cunoașteți anturajul acestora, preocupările, locurile pe care le frecventează.
  • Fixați-le minorilor un traseu pentru colindat, un orar în care le permiteți să plece și, pentru siguranța lor, însoțiți-i la urat.
  • Îmbrăcați copiii cu haine deschise la culoare atunci când se deplasează după înserat și respectați mereu regulile de circulație când sunteți împreună, pentru a fi un bun exemplu pe viitor.
  • Mențineți o bună comunicare cu minorii, pentru a putea afla din timp problemele cu care se confruntă, nevoile și temerile lor.
  • Dacă vedeți un minor pe stradă neînsoțit, stingher, întrebați-l dacă are nevoie de ajutor. Rețineți semnalmentele lui și, în cazul unei alerte de dispariție de minori,  transmiteți autorităților informațiile deținute”

Sursa foto: IPJ Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii