Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Au început probele autobuzelor electrice. Pe ce rute vor circula

ro

29 Jun, 2022 08:41 3840 Marime text
Autobuz electric. Astăzi a fost observat în zona Gării CFR Constanța unul din cele 20 de autobuze electrice care vor intra în circulație la Constanța. Autobuzul era în probe. 

Reamintim că, dtațiile de reîncărcare vor fi amplasate: în cartierul Poarta 6, în cartierul Km 4 – 5, pe Șoseaua Industrială nr. 7, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, pe aleea Daliei, în Portul Tomis, la Poarta 1, în parcarea de pe strada Traian, pe strada Răscoalei din 1907, la Sala Sporturilor, în parcarea de la Spitalul Județean Constanța, în parcarea de la supermarketul Mega Image, din Tomis III, pe aleea Stadionului, în cartierul Faleză Nord, la Pavilionul Expoziţional, în parcarea Albatros şi în zona Mamaia Nord.
 
Autobuzele electrice 12 m șes au fost achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, obiectivul specific fiind reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă și vor circula pe rutele: pe traseul 100, de la Gară până la Satul Vacanţă, vor fi introduse 12 autobuze, pe traseul 100C – Gară – Carrefour, vor fi patru autobuze, iar, pe traseul 43M - Gară – VIVO, vor fi alte patru autobuze.

Mijloacele de transport în comun electrice sunt de tip solo (nearticulate), cu planșeu jos (podea integral coborâtă), facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă (rampă-kneeling), fără etaj, caroserie CE.
Autobuzele sunt chinezești dar distribuite de către un importator israelian – New Kopel Car Import, care a câștigat licitația organizată de Ministerul Dezvoltării.

Amintim că, primul autobuz electric chinezesc a ajuns în Constanța, la începutul lunii februarie a.c.
 
Celelalte autobuze electrice, de 10 metri lungime, în număr de 21, se vor livra până la sfârșitul anului sau cel mai târziu începutul anului 2023. Toate sunt fabricate în China.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii