Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța „Artist“ depistat în flagrant de polițiștii locali în timp ce efectua desene tip graffiti pe un monument istoric din fața teatrului Oleg Danovski

ro

21 Apr, 2023 16:15 1096 Marime text
Sursa foto: Primăria ConstanțaPolițiștii locali au intensificat acțiunile pentru depistarea și sancționarea celor care acoperă cu desene, semnături, texte sau alte înscrisuri construcții, indicatoare rutiere, mobilier urban, ziduri, stâlpi, obiecte de folosință comună aflate în locuri publice.
 
Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, în cursul zilei de 21.04.2023, o persoană de sex masculin în varstă de 32 de ani, a fost surprins de către polițiștii locali în timp ce efectua desene tip graffiti pe soclul grupului statuar „Faun și nimfă“, monument istoric, situat în fântâna arteziană din fața teatrului Oleg Danovski.
 
Persoana depistată avea asupra lui un spray de culoare portocalie, iar acesta a fost condus la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța în vederea identificării, unde a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 lei. De asemenea, a fost dispusă măsura complementară de confiscare a bunurilor folosite la săvârșirea contravenției.
 
Activități similare vor fi derulate în continuare de polițiștii locali, în scopul menținerii unui climat public civilizat și de siguranță.
 

„Pentru a evita astfel de momente nedorite reamintim, faptul că scrierea sau desenarea fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună în locuri publice este interzisă și reprezintă o faptă antisocială care se sancționează conform actelor normative în vigoare.
 
Legea nr. 260/2022 privind modificarea și completarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire sociale, a ordinii și liniștii publice prevede că imprimarea de însemne, înscrieri, desene sau imagini, fără drept prin orice mijloace, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, precum și deteriorarea prin orice mijloc a acestora constituie contravenție.
 
Persoanele care săvârșesc astfel de fapte antisociale riscă o amendă contravențională cuprinsă între 3.000 și 6.000 lei și tragerea la răspundere cu privire la măsurile de curățare sau refacere a fațadelor sau a bunurilor afectate.
 
În caz contrar pentru neîndeplinirea măsurii complementare de aducere a bunurilor la starea inițială prin ștergerea desenelor sau repararea, înlocuirea acestora există posibilitatea ca autoritatea locală să reabiliteze din fonduri proprii bunurile afectate, având dreptul la acțiune în regres împotriva contravenientului.
 
Facem apel la constănțenii care constată încălcări legislative care ne afectează pe toți să apeleze cu încredere Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon: 0241.484.205 - dispecerat sau 0341/922“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii