Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenție de urgență a ARSVOM în rada exterioară a Portului Constanța! Un marinar turc, transportat la spital (GALERIE FOTO)

ro

05 Jan, 2024 13:45 789 Marime text
Sursa foto: ARSVOMÎn cursul zilei 05.01.2024, la ora 11:15, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) a solicitat intervenția unei unități SAR din cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) pentru preluarea unei persoane rănite.
 
Potrivit reprezentanților ARSVOM, La bordul navei tip „general cargo” NIHAT K, sub pavilion Vanuatu, aflată în rada exterioară a Portului Constanța, în zona 1 de ancoraj, un membru al echipajului, cetățean de naționalitate turcă, necesită ingrijiri medicale de urgență.

„Nava SAR ARTEMIS din cadrul ARSVOM a pornit la ora 11:18 cu toată viteza către zona indicată. La ora 11:44 a ajuns în dreptul navei Nihat K, iar la ora 11:52 a preluat bolnavul la bordul navei SAR ARTEMIS. Bărbatul a fost preluat în stare de inconțiență, dar cu puls“ - au mai precizta reprezentanții ARSVOM. 

La ora 12:17 bolnavul a fost predat la mal, în Dana de Pasageri, către echipajul medical de ambulanță, acesta fiind predat în stare viabilă, cu puls dar în stare de inconștiență.

„Mulțumim echipajului SAR ARTEMIS, respectiv Mocanu Mircea- comandant, Chirilă Doru- timonier și Comăniță Andrei- motorist, pentru promptitudinea cu care au acționat în această misiune! Fiecare secundă contează, iar misiunea marinarilor salvatori este aceea de salvare a vieții omenești pe mare!“ - au mai precizat reprezentanții ARSVOM. 

Citește și: 

Intervenție de salvare din mare, în ultima noapte din an
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii