Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. 14 milioane de euro pentru renovarea energetică a clădirilor rezidențiale

ro

28 Apr, 2022 13:29 1413 Marime text
foto ZIUA de Constanța

Primăria Municipiului Constanța (PMC) a accesat circa 14 milioane de euro totalul de 23 de milioane de euro disponibili pentru întreg județul Constanța, în vederea renovării energetice a clădirilor rezidențiale, anunță joi conducerea Primăriei. 

Totodată, s-au accesat alte 15 milioane de euro pentru renovarea energetică a clădirilor publice, urcând totalul accesat la 29 milioane de euro, ceea ce înseamnă că 17 blocuri din municipiul Constanța vor fi renovate energetic cu bani din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

 

„Reabilitarea termo-energetică a celor 17 imobile se va realiza prin: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei și izolarea planșeului, reabilitarea și modernizarea instalației de distribuției a agentului termic, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat în spațiile comune, repararea trotuarelor de protecție pentru a elimina infiltrațiile la infrasctructura imobilelor sau repararea elementelor de construcție ale fațadei”, se arată în documentul PMC. 

 
De asemenea, în afara acestor fonduri, în cadrul PNRR, municipalitatea a accesat peste 50 de milioane de lei pentru renovarea integrată a clădirilor publice și aproape 25 de milioane de lei pentru renovarea energetică moderată a clădirilor publice, de care vor beneficia mai multe unități școlare.

Potrivit Primăriei, este vorba despre Grădinița cu program prelungit „Steluțele Mării”, Școala Gimnazială nr.14, Școala Gimnazială nr.23 „Constantin Brâncoveanu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța cu Turtă Dulce”, Școala Gimnazială nr.7 „Remus Opreanu”, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” și Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor”.
 
Prin fondurile accesate, au fost alocate pentru renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale: 68.913.355,732 lei fără TV, renovarea integrată a clădirilor publice - 51.840.067,614 lei fără TVA și renovarea energetică moderată a clădirilor publice - 23.011.751,874 lei fără TVA.
 

„Primăria Municipiului Constanța pregătește în această perioadă alte proiecte ce urmează a fi depuse în cea de a doua  sesiune de depuneri din cadrul PNRR ce se va desfășura în august/septembrie 2022”, mai precizează sursa citată. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii