Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul de Soluționare a Contestațiilor obligă Confort Urban SRL să reia achiziția serviciului de pază și monitorizare

ro

16 Oct, 2022 11:26 2170 Marime text


Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 2061/C7/2192 din 03.10.2022 la contestația formulată de către Transguard Security SRL, cu sediul în Constanța, împotriva rezultatului procedurii de atribuire organizată de către Confort Urban SRL (societatea Consiliului Local Constanța), în calitate de autoritate contractantă, în vederea atribuirii acordului-cadru având ca obiect „Pază și monitorizare obiective din dotarea SC Confort Urban SRL”.
 
Societatea contestatoare a solicitat anularea rezultatului procedurii, a raportului privind atribuirea ofertelor pază şi monitorizare obiective din dotarea Confort Urban SRL, a proceselor-verbale și obligarea autorităţii contractante la luarea măsurilor de remediere în vederea restabilirii legalităţii în procedura de atribuire şi constatarea că autoritatea contractantă a analizat oferta depusă de asocierea Dialfa Security - X Serv SRL cu încălcarea principiilor fundamentate ce stau la baza achiziţiei publice, deoarece oferta acesteia este inacceptabilă şi neconformă sub aspectul propunerii tehnice şi neconformă sub aspectul propunerii financiare, această ofertă conţinând preţuri care nu pot fi justificate.
 
Transguard Security SRL a mai solicitat și obligarea autorităţii contractante la reluarea procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică având ca obiect servicii de „Pază şi monitorizare obiective din dotarea SC Confort Urban S.R.L.", în sensul reevaluării tuturor ofertelor depuse, precum şi continuarea procedurii în vederea desemnării ofertei câştigătoare şi perfectării contractului de achiziţie publică.

Totodată și Dialfa Security în calitate de lider de asociere a depus cerere de intervenție prin care solicitat respingerea contestației formulată de către Transguard Security SRL ca nefondată.

Procedura de soluționare în fața Consiliului s-a desfășurat în scris iar Consiliul a decis să admită contestația formulată de Transguard Security SRL în contradictoriu cu CONFORT URBAN SRL, anulează, în parte, procesul-verbal privind evaluarea conformității propunerilor tehnice cu prevederile caietului de sarcini și, după caz, cu factorii de evaluare și toate actele subsecvente acestuia, inclusiv raportul procedurii, în secțiunea
aferentă evaluării ofertei depuse de asocierea Dialfa Security SRL, precum și adresele autorității contractante de comunicare a rezultatului procedurii.

CSNC obligă CONFORT URBAN SRL la reluarea procedurii de achiziție publică, prin reevaluarea ofertei depusă de asocierea Dialfa Security – X Serv SRL, sub aspectul reclamat, în termen de 15 de zile de la data primirii prezentei decizii.
 
Totodată, Consiliul obligă CONFORT URBAN SRL să comunice ofertanților rezultatul reevaluării potrivit legislației achizițiilor publice.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părți.

Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.


PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii