Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confort Urban Scările de pe strada Vasile Alecsandri din Constanța intră în reabilitare

ro

11 Sep, 2023 13:12 852 Marime text
  • A fost aleasă această perioadă pentru a crea disconfort minim pentru turiștii și constănțenii care vin pe Plaja Modern. 

Echipele Confort Urban intervin în aceste zile asupra scărilor situate în zona străzii Vasile Alecsandri. Este al treilea tronson pe care Primăria Municipiului Constanța îl modernizează, după finalizarea lucrărilor la cele două tronsoane care fac legătura dintre Plaja Modern, strada Mihai Eminescu și strada Ștefan Cel Mare.

A fost aleasă această perioadă pentru a crea disconfort minim pentru turiștii și constănțenii care vin pe Plaja Modern. 

Treptele sunt stabilizate prin montarea de cofraje de metal. Se fixează părțile componente și se așterne armătura care va fi acoperită cu un strat de beton de cel puțin 5 cm. De asemenea, se îmbracă în metal contratreptele și pereții laterali ai scărilor. Proiectul de recondiționare a scărilor prevede și amenajarea unui suport de sprijin care va facilita separarea fluxurilor de trecători.

Totodată, spațiul verde din jurul scărilor a fost igienizat. Implementarea proiectului de reamenajare a zonei pietonale va duce la creșterea gradului de atractivitate a plajei Modern, prin exploatarea și valorificarea potențialului turistic. Modernizarea scărilor de acces către Plaja Modern va oferi atât constănțenilor, cât și turiștilor, oportunitatea petrecerii timpului liber într-un mod civilizat.

Citește și:

Parcarea supraetajată pe aleea Argeș din Constanța va fi construită de Confort Urban
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii