Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea Spitalului Județean Constanța, conferință de presă despre cazul femeii care ar fi murit după 16 ore de așteptare (galerie foto+video)

ro

04 Feb, 2020 11:38 9379 Marime text
În aceste momente, la Spitalul Județean Constanța, se desfășoară o conferință de presă cu privire la cazul femeii care a decedat după ce ar fi așteptat 16 ore în Unitatea de Primiri Urgenţe. Conferința este susținută de Cătălin Grasa, managerul SCJU și Bogdan Obadă, director medical.

Fiul femeii decedate a intrat în sala de conferință însă a fost scos înainte de începerea conferinței.

Reamintim că, un bărbat a reclamat, ieri, că mama sa, în vârstă de 70 de ani, a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa pentru că nu a fost tratată corespunzător de medici, după 16 ore de așteptare.

UPDATE:
Cătălin Grasa: „Colegiul medicilor și DSP au fost azi dimineată la mine. Suntem interesați să vedem ce s-a întâmplat cu adevarat. Vreau să vă prezint filmul evenimentelor: dânsa s-a prezentat pentru fenomene de dispnee, pentru afecțiuni cronice cardio-pulmonare. Ieri a depus fiul o plângere și la noi”.

Bogdan Obadă: „În plus față de ieri, avem o cronologie a evenimentelor. Așteptăm și punctul de vedere scris pentru analiză în comisia de disciplină. La ora 7 a venit la spital cu ambulanța. Pacienta era stabilă. S-a efectuat EKG, analize și radiografie pulmonară. La ora 10 a fost consult de boli interne, au fost cerute alte analize. La ora 11:11 a fost consult cardiologic. Era stabilă hemodinamic, se solicita și CT la torace. La ora 12.06 este solicitarea de CT în calculator. CT s-a efectuat la ora 19. Este o pauză explicată pentru că au fost 9 solicitari cod roșu, 11 cod galben și 4 cod verde. La 19.30 face CT pacienta, rezultatul scris este la ora 20. Este reevaluată de medic, este stabilă hemodinamic, se solicita consult chirurgical. La ora 21 se înrăutățește starea de sănătate și se produce stopul cardiac și ulterior decesul”.

„Nu a putut fi resuscitată. Asteptăm rezultatele necropsiei”, mai precizează Obadă.

Cătălin Grasa a spus că ancheta este mai mult decât necesară. Lucrurile se vor tranșa atunci. Femeia a stat pe targă și pe un scaun special care se putea întinde. Starea ei era stabilă, era pe cod verde, în salon.

„280 de prezentări au fost în acea zi. Nu a fost abandonată”, a spus Cătălin Grasa.

Constantin Popa, fiul femeii decedate, a spus că femeia nu a stat pe targă ci pe un scaun cu rotile, în zona UPU. Plângerea penală a fost făcută impotriva personalului care a lucrat în acea zi și se fac „responsabili” de moartea mamei sale. Acesta a mai precizat că încă de la analizele de la ora 12.00, se putea deduce faptul că starea femeii este gravă.

UPDATE 2:
Ilie Popa, soțul femeii îi acuză pe doctori ca nu s-au ocupat și că doamna doctor nu ar trebui să mai profeseze.

Fiul femeii a declarat că se confirmă acuzațiile aduse de el, conform certificatului medico-legal. Femeia are nu mai puțin de cinci diagnostice pe certicat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • NUTU MARIANA 04 Feb, 2020 13:01 In Constanta asa este , se intampla mereu ca cei varstnici sa fie tratati cu asteptare... in anul 2005 mama mea a murit deoarece se facea schimb de tura si ...... mama era in varsta putea sa astepte ...... am facut si reclamatie dar nu s-a rezolvat nimic . Ministrul liberal de atunci a promis ca va analiza dar .... noi cotizantii suntem buni doar pentru taxe , nimic altceva ( Nicolaescu era ministru sanatatii )