Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condiții meteo nefavorabile la Tulcea Poliția Rutieră oferă sfaturi pentru siguranța în trafic

ro

26 Nov, 2023 19:30 930 Marime text
foto cu rol ilustrativ: IPJ Constanța Poliția Rutieră Tulcea a acționat în acest weekend  pe toate arterele de drum din județ, iar acolo unde au existat situații cu persoane surprinse de ninsoare, au acordat sprijin pentru ca cei blocați în trafic să își poată continua deplasarea.

În acest context, polițiștii le reamintesc conducătorilor auto să respecte indicațiile acestora, precum măsurile de restricție de circulație stabilite pe anumite sectoare de drum.

Polițiștii tulceni vor fi prezenți în toată această perioadă pe drumurile din județ pentru supravegherea, îndrumarea și controlul traficului rutier și se vor asigura că niciun participant la trafic nu va rămâne blocat din cauza condițiilor meteo nefavorabile, informează IPJ Tulcea. 

Pentru creșterea gradului de siguranță în deplasările pe drumurile publice și pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, conducătorilor auto le sunt transmise următoarele indicații:

-utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când drumul pe care rulează este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. Pentru autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, acestea trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. 

- luminile de întâlnire trebuie folosite și pe timpul zilei.

- sistemul de iluminare, lămpile de semnalizare și geamurile autovehiculului trebuie menținute permanent curate.

-verficarea stării ștergătoarelor de parbriz și a instalației de ventilație-climatizare reprezintă o condiție esențială în această perioadă din an, ami precizează Poliția. 


Citește și:

Mai multe mașini au rămas blocate în județul Tulcea (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii