Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compresiile toracice, aplicate până la sosirea echipajelor de intervenție, pot salva viața. Precizările SAJ Constanța

ro

09 May, 2022 15:09 1024 Marime text
SAJ sursa foto cu rol ilustrativ: ISU Giurgiu

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din localitatea constănțeană Țepeș Vodă, căruia i s-a făcut rău la locul de muncă și a intrat în stop cardio-respirator, a fost salvat, luni, de colegii acestuia, după ce au început efectuarea protocolului de resuscitare până la sosirea echipajelor de intervenție.

Datorită primului ajutor aplicat de colegi și a specialiștilor ambulanței SAJ B2 ajunsă la locul solicitării - care au administrat pacientului două șocuri de defribrilare - a fost posibilă ieșirea bărbatului din stopul cardio-respirator, fiind predat ulterior, în stare de conștiență, medicului urgentist. 

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Constanța subliniază importanța începerii imediate a compresiilor toracice în cazul în care este constatată absența respirației. 

Cum puteți acorda primul ajutor în astfel de situații

SAJ Constanța face precizări importante cu privire la procedura care poate salva viața - compresii cu podul palmei, pe centrul toracelui, pe o adâncime de 5-6 cm, cu o frecvență de 100 compresii/minut, în continuu până ajunge ambulanța sau până când pacientul respiră. 
 

„Acest gest salvează viața dacă este inițiat în primul minut de la oprirea cardiacă și este continuat până ce pacientul este preluat de echipa de resuscitare avansată (ambulanța)”, reamintesc reprezentanții SAJ Constanța. 


De asemenea, o importanță fundamentală o reprezintă apelul la numărul unic de urgență 112 pentru solicitarea unui echipaj medical.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii