Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandantul Forțelor Aeriene ale Turciei, vizită oficială în România

ro

21 Jan, 2020 22:12 1529 Marime text
În perioada 20-23 ianuarie, comandantul Forțelor Aeriene ale Turciei, generalul Hasan Küçükakyüz, efectuează o vizită oficială în România, la invitația șefului  Statului Major al Forțelor Aeriene.
 
Programul vizitei a cuprins pentru ziua de marți, 21 ianuarie, o întâlnire oficială a generalului Küçükakyüz cu generalul-maior Viorel Pană și conducerea Forțelor Aeriene Române, la sediul SMFA.
 
Discuțiile din cadrul întâlnirii, au reliefat, în mod particular, la nivelul  Forțelor Aeriene, importanța continuării schimbului de date (imagine aeriană recunoscută) pentru zona Mării Negre, precum și necesitatea intensificării participării la exerciții bilaterale și multinaționale comune. Totodată, s-a discutat despre identificarea modalităților optime de cooperare pe linia exploatării aeronavelor F-16 pe palierul instruirii în comun, mentenanței și a sprijinului logistic.
 
De asemenea, pe timpul discuțiilor, ambele părți au reliefat importanța parteneriatului strategic dintre cele două țări, cu aplicare în domeniul militar, precum și cooperarea existentă la nivelul forțelor armate, atât pe inițiative regionale, cât și în cadrul NATO.
 
Agenda acestei zile a continuat cu o vizită la sediul MApN, unde comandantul Forțelor Aeriene ale Turciei a fost primit de ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă,  și de șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.
 
În cadrul întâlnirii, au fost abordate subiecte privind stadiul și perspectivele cooperării în domeniul apărării, atât în plan bilateral, cât și în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. 
 
La finalul discuțiilor, atât ministrul apărării naționale, cât și generalul Küçükakyüz au evidențiat soliditatea cooperării dintre cele două state în domeniul apărării, precum și disponibilitatea continuării dialogului politico-militar.

Sursă foto; MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii