Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:22 18 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” i-a vizitat, în Georgia, pe militarii Batalionului 911 Infanterie Capidava - Medgidia (galerie foto)

ro

12 Sep, 2017 04:15 4843 Marime text
 
Ieri, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Vlad Gheorghiță prezent în Poligonul Orpholo, în cadrul Zilei Distinșilor Vizitatori a exercițiului, a oferit o plachetă comandantului detașamentului românesc - comandantul Batalionului 911 Infanterie „Capidava”, locotenent colonel Gheorghe Gherghe și a felicitat toți militarii pentru modul profesionist în care militarii români și-au îndeplinit misiunea.

A mai fost prezent și locțiitorul comandantului Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, colonel Alexandru Jugaru, care a mulțumit militarilor pentru efortul depus, reprezentând cu cinste Armata României, peste hotare.

Reamintim că în perioada 1-15 septembrie, un detașament de 45 de militari aparținând Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești” din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica” participă la exercițiul multinațional „Agile Spirit 17”, în Georgia.

De-a lungul a două săptămâni, militarii români se instruiesc alături de peste 1200 de militari din Armenia, Bulgaria, Georgia, Letonia, Statele Unite ale Americii și Ucraina.

După desfășurarea ceremoniei de deschidere a exercițiului, militarii au urmat un program intens de pregătire, în două locații din Georgia, Akhaltsikhe și Poligonul Orpholo.

Exerciţiului multinaţional „Agile Spirit-17" a cuprins două secvențe de instruire.

În perioada 3-10 septembrie, șapte militari români au participat la exercițiul de comandament (CPX), care s-a desfăşurat în două faze - planificarea operaţiei (3-7 septembrie) şi executarea operaţiei (8-10 septembrie), în Akhaltsikhe. În paralel, în Poligonul Orpholo, peste 1000 de militari din 7 state s-au antrenat pentru a executa un exercițiu tactic cu trupe în teren și trageri de luptă – FTX.

Antrenamentele comune au fost complexe. S-a reuşit o cooperare foarte bună între cele șapte națiuni, astfel, în cadrul exercițiilor tactice s-au exersat cu succes proceduri de comandă şi control la nivel de subunitate. Nivelul ridicat de pregătire al militarilor dobrogeni, dobândit pe timpul participării la exerciții naționale şi internaționale, cât şi în teatrele de operații, s-a putut observa pe timpul antrenamentelor care au inclus trageri cu muniţie reală cu armamentul din dotare.

O bună parte dintre militarii Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, participanți la exercițiu, aparțin Batalionului 911 Infanterie „Capidava”. Aceștia au experiența participării la misiuni în teatrele de operații din Irak, Kosovo și Afganistan.

Exerciţiul este organizat în cadrul „Black Sea Rotational Force 17” (BSRF – 17), şi are ca scop antrenarea în comun în vederea creşterii nivelului de interoperabilitate pentru participarea la operaţii întrunite şi multinaţionale. Militarii participanți vor executa antrenamente în comun cu partenerii, trageri cu muniţie reală cu armamentul din dotare, deplasări în câmpul tactic, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control.

Exerciţiul este condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa (MARFOREUR) şi se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului.

Sursa text:  Facebook/Divizia 2 Infanterie Getica  foto: Alin Mihai Bratu

Ti-a placut articolul?

Comentarii