Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNSU Petrecerile de Revelion se vor încheia la ora 21.00. Ce alte reguli trebuie respectate la petrecerile în aer liber (DOCUMENT)

ro

23 Nov, 2021 08:43 5691 Marime text
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința din data de 19 noiembrie 2021, hotărârea numărul 105 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În documentul citat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă propune ca, în noaptea de Anul Nou, să poată fi organizate petreceri în aer liber, până la ora 21.00.

De asemenea, la evenimentele în aer liber nu pot participa mai mult de 1.000 de oameni, să fie purtată masca de protecție şi să se asigurare o suprafață de minimum 4 mp/persoană.

Potrivit documentului citat, regulile propuse pentru Sărbătorile de iarnă, inclusiv Revelion sunt: 

- Se propune ca organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale să fie permisă, doar în intervalul orar 5:00-21:00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.

- Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În Secțiunea DOCUMENT a materialului puteți studia hotărârea nr. 105 a CNSU din 19 noiembrie 2021 în care sunt prevăzute măsurile ce vor fi luate de Sărbătorile de Iarnă. 

Sursa foto: Pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii